Στάσεις σε μετρό, τρόλεϊ, λεωφορεία. Απεργούν και τα ταξί στις 14/7

Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 14 Ιουνίου τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ταλαιπωρώντας για μία ακόμα φορά τους Αθηναίους επιβάτες.

Συγκεκριμένα, η πόλη θα μείνει χωρίς μετρό από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 09:00 το πρωί και από τις 21:00 το βράδυ μέχρι τη λήξη.

«Στις 14 Ιουνίου ψηφίζεται ένα νέο πακέτο µέτρων, το λεγόµενο µεσοπρόθεσµο, µε ισχύ µέχρι το 2022 αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί τον ενδιάµεσο κρίκο για την εσαεί συνέχιση των µνηµονίων. Τα νέα µέτρα, µε άλλα λόγια το τέταρτο µνηµόνιο, είναι ακόµη χειρότερα για το λαό, προβλέπουν ωστόσο φοροαπαλλαγές για το µεγάλο κεφάλαιο και ταυτόχρονα την διατήρηση της εργασιακής ζούγκλας που δημιούργησαν τα προηγούµενα µνηµόνια» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση του το ΣΕΛΜΑ.

Χειρόφρενο τραβούν λεωφορεία και τρόλεϊ

Τα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 17:00. Τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 11:00 π.μ., ενώ αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 18:00.

Η στάση εργασίας περιλαμβάνει όλα τα δρομολόγια λεωφορείων του ΟΑΣΑ, συμπεριλαμβανομένων και τον δρομολογίων του αεροδρομίου. Η στάση εργασίας πραγματοποιείται προκειμένου να γίνει γενική συνέλευση των εργαζομένων του κλάδου με θέμα την αποτροπή του επικείμενου κλεισίματος του αμαξοστασίου στο Ελληνικό.

Τα τρόλεϊ δεν θα κινούνται μεταξύ 12:00 – 16:00. Τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 11:00 π.μ., ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 17:00.

Σε ανακοίνωσή της η «Εργαζομένων-ΗΛΠΑΠ» αναφέρει:  «αγωνιζόμαστε για προσλήψεις προσωπικού, υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, προμήθεια ανταλλακτικών, όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, όχι στο κλείσιμο των αμαξοστασίων, όχι στη συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου».

Επαναλαμβανόμενες οι απεργίες στα ταξί

Σε 24ωρη απεργία προχώρησε, την Τετάρτη, το ΣΑΤΑ, με τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές να προειδοποιούν για επαναλαμβανόμενες δράσεις.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρεται ότι «την κατάργηση της υποχρέωσης της ελάχιστης διάρκειας σύμβασης τριών ωρών που έχουν οι εταιρείες ενοικιαζομένων αυτοκινήτων με οδηγό ζήτησαν οι θεσμοί και ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ».

Το ΣΑΤΑ υπογραμμίζει πως «ξεκινάμε με 24ωρη απεργία, από τις 13/6/2018 (6 π.μ) η οποία θα επαναλαμβάνεται μέχρι να κλείσει οριστικά το ζήτημα».

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss