Στο TAXISnet τα τέλη κυκλοφορίας σήμερα

Εντός της ημέρας θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων τα τέλη κυκλοφορίας του 2018, που θα είναι ίδια με τα φετινά. Έτσι, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας που κυμαίνονται ανάλογα με τα κυβικά και το έτος πρώτης κυκλοφορίας του οχήματός τους

 Από 22 έως 1.230 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν έως το 2000.

Από 22 έως 1.260 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2001 έως 2005.

Από 22 έως 1.380 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2006 έως 2010.

Για τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές ρύπων.

Η προθεσμία πληρωμής τους εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου και για όσους τα καταβάλουν εκπρόθεσμα προβλέπεται πρόστιμο ίσο με το ποσό των τελών που αναλογούν στο όχημα.

Πώς θα εκτυπώσετε τα τέλη

Ο χρήστης πρέπει να εισέλθει στην ηλεκτρονική διεύθυνση gsis και να πατήσει το πεδίο “ΕΙΣΟΔΟΣ”.

Ακολούθως ο χρήστης μεταφέρεται στην ηλεκτρονική φόρμα, όπου αναγράφει τον ΑΦΜ του και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός του. Στη συνέχεια πατά στο πεδίο “Αναζήτηση”.

Τότε θα του εμφανιστεί στην οθόνη το μήνυμα “επιτυχής αναζήτηση”. Τέλος πατάει το πεδίο “Εκτύπωση”.

Η πρόσβαση στο Taxis για τα ειδοποιητήρια γίνεται είτε με τους κωδικούς που διαθέτουν οι φορολογούμενοι είτε απλώς με τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.

Τρόποι πληρωμής

– Μπορούν να πληρωθούν σε τραπεζικό κατάστημα, έχοντας μαζί απαραιτήτως το ειδοποιητήριο και προμήθεια υπέρ της τράπεζας, που μπορεί και να ξεπεράσει τα 2 ευρώ.

– Μέσω των εναλλακτικών δικτύων των τραπεζών (σ.σ. web banking, phone banking κλπ), όπου δεν προβλέπεται προμήθεια και δεν απαιτείται η εκτύπωση του ειδοποιητηρίου.

– Μέσω πιστωτικών καρτών κάνοντας χρήση προγραμμάτων έως και 12 άτοκων δόσεων.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss