Στο τραπέζι σχέδιο για διάσπαση της Google από την Κομισιόν

Έντονα προβληματισμένη, όσον αφορά τη δεσπόζουσα θέση της Google, εμφανίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να την οδηγήσει σε διάσπαση, σύμφωνα με μία προειδοποιητική τοποθέτηση της επικεφαλής των αντιμονοπωλιακών αρχών.

Η αρμόδια επίτροπος για τον ανταγωνισμό, Margrethe Vestager, επισείει την απειλή του κατακερματισμού της Google σε μικρότερες εταιρείες, σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph. Η Google βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο κανόνων όσον αφορά τις εμπορικές πρακτικές που υιοθετεί με τις μικρότερες εταιρείες που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της.

Στο τέλος του 2017, η κ. Vestager, δήλωσε ότι στο μέλλον πρόκειται να γίνουν αποδεκτές και άλλες καταγγελίες ενάντια στο «γίγαντα» του διαδικτύου, ύστερα από την επιβολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του προστίμου-ρεκόρ των 2,4 δισ. ευρώ στην κορυφαία μηχανή αναζήτησης, και επέβαλε να αρθεί το προνομιακό καθεστώς στις υπηρεσίες e-commerce που προσφέρει.

Η Κομισιόν βρίσκεται σε διαδικασία διαμόρφωσης ενός νέου πλαισίου για τη ρύθμιση των ιστοσελίδων ηλεκτρονικού εμπορίου, των app store και των μηχανών αναζήτησης προκειμένου και υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια στον τρόπο ταξινόμησης των αποτελεσμάτων και τις αιτίες που αυτές αποκλείουν ορισμένες υπηρεσίες.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss