STUDIOS 2018 / 29.11.2018 – 06.01.2019

To TAF / the art foundation με μεγάλη χαρά παρουσιάζει για 9η συνεχή χρονιά την ομαδική έκθεση Studios 2018 που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018 στις 20.30 και θα διαρκέσει έως τις 6 Ιανουαρίου 2019.

Ο εκθεσιακός κύκλος των Studios / Εργαστήρια  ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2011 ως μια πρωτοβουλία της επιμελητικής ομάδας του TAF. Πρωταρχικός στόχος ήταν η ανάδειξη του έργου ανερχόμενων καλλιτεχνών και η δημιουργία μιας γέφυρας με το κοινό της πόλης, απαντώντας εν μέρει στην τότε έλλειψη εκθεσιακών χώρων για την προβολή του εκτός εκπαιδευτικού πλαισίου.

Μετά από οχτώ χρόνια σύνθετων οικονομικών και πολιτισμικών ανακατατάξεων που επηρέασαν το καλλιτεχνικό τοπίο και, εν μέρει, αποτυπώθηκαν στον εικαστικό χάρτη της πόλης, ο θεσμός των Studios εξελίσσεται, εξακολουθώντας να παρουσιάζει έργα αποφοίτων της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας. Συγκεντρώνοντας έργα που συνιστούν μέρος της πτυχιακής τους εργασίας, η έκθεση φιλοδοξεί να φωτίσει πτυχές των εικαστικών προβληματικών που αναδύονται κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους.  Όπως και τα προηγούμενα έτη, η ετήσια ομαδική έκθεση διαμορφώνει ένα διάλογο μεταξύ επιλεγμένων έργων που παρήχθησαν μέσα σε ένα δεδομένο ακαδημαϊκό πλαίσιο, χωρίς ωστόσο να επιχειρεί την κριτική αυτού: από την αρχή της λειτουργίας της η ΑΣΚΤ δεν έπαψε ποτέ να αποτελεί ένα σημαντικό πυρήνα εικαστικής εκπαίδευσης και παραγωγής στην Ελλάδα.

Στα φετινά Studios παρουσιάζονται δουλειές 9 αποφοίτων που τυχαίνει να είναι γυναίκες. Τα έργα ξεχώρισαν τόσο για την ερευνητική τους αφετηρία, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιήθηκαν τα εκφραστικά μέσα που επέλεξαν οι δημιουργοί τους. Κάθε έργο συμπυκνώνει την ταυτότητα και κατεύθυνση της καλλιτεχνικής πρακτικής της δημιουργού, ενώ παράλληλα αφήνει ένα σχόλιο ή προβληματισμό για την ίδια την παραγωγή του.

Συμμετέχουν: Ευγενία Βερελή, Αλεξάνδρα Ιωαννίδη,  Ιόλη Κατσαρού, Μαρκέλα Κονταράτου, Μαρία Λύμπουρα,  Ειρήνη-Φωτεινή Μαρκοστάμου, Κατερίνα Μιντή, Καλλιρόη Πανάγου, Ηλιάννα Σκουλάκη

Επιμέλεια: Velia Calevi, Χριστίνα Δηλάρη, Νικόλ Λεβέντη

Εγκαίνια: Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, 20.30
Διάρκεια έκθεσης: 29.11.2018 – 06.01.2019
Ώρες λειτουργίας: Δευτ – Σαβ 12:00 – 21:00, Κυρ 12:00 – 19:00  
Διεύθυνση: Νορμανού 5, Μοναστηράκι

Eίσοδος ελεύθερη

www.theartfoundation.gr

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss