Suburra: Η “Υπόγεια Πόλη” της γκανγκστερικής Ιταλίας

Ένας μαφιόζος που ακούει στο “όνομα” Σαμουράι σχεδιάζει την ανοικοδόμηση του λιμανιού της Αρχαίας Ρώμης, ώστε να μετατραπεί σε θέρετρο κατά τα πρότυπα του Λας Βέγκας.

Αρχικά καταφέρνει να συνεργαστεί τόσο με τους “συναδέλφους” του όσο και με τη πολιτική, επιχειρηματική και κληρική εξουσία για να ξεκινήσει η υλοποίηση, που προφανώς θα επιφέρει κέρδη σε όλους. Η “ειρήνη”, όμως αυτή, δεν πρόκειται να διαρκέσει πολύ, και ένας άγριος πόλεμος μεταξύ των συμμοριών είναι έτοιμος να καταστρέψει το όνειρο του Σαμουράι.

Το Suburra αποτελεί διασκευή του ομότιτλου μυθιστορήματος των Giancarlo De Cataldo & Carlo Bonini. Η ιστορία του βιβλίου, και κατ’ επέκταση της ταινίας, είναι εμπνευσμένη από, αλλά όχι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, που συνέβησαν στη Ρώμη το 2011.

Κρυμμένη στις σκιές του Κολοσσαίου, η περιοχή Suburra ήταν η κρυφή πλευρά του υποκόσμου της Αρχαίας Ρώμης, το μέρος που κατοικούσαν τα πιο σκοτεινά μυστικά της. Στη σύγχρονη εποχή, όπου μάς μεταφέρει ο σκηνοθέτης Stefano Sollima, τής τηλεοπτικής σειράς Gomorra καί προσεχώς του sequel της ταινίας Sicario με το όνομα Soldado, το έγκλημα και η διαφθορά έχει εξαπλωθεί βαθιά μέσα στην πόλη, όπου τα πάντα μπορούν να αγοραστούν για μια τιμή.

Με φόντο μια Ρώμη όπου δεν σταματά ποτέ να βρέχει, ξετυλίγεται μια ιστορία διαφθοράς στην οποία εμπλέκονται σημαίνοντα πρόσωπα της πολιτικής, η Μαφία, το Βατικανό και επιφανείς εκπρόσωποι του ιδιωτικού κεφαλαίου.

Η Suburra είναι μια ταινία για έναν πολύ πραγματικό κόσμο. Μια ταινία που κινείται με ελευθερία μεταξύ απόψεων διαφορετικών χαρακτήρων, ισχυρών και αβοήθητων, εξερευνώντας τις πράξεις  και την ψυχολογία, μέσω  προσεκτικής έρευνας. Ένας ακριβής και λεπτομερής απολογισμός  του κόσμου γύρω μας, ο οποίος δίνει ζωή σε μια εικόνα ζωγραφισμένη με επιμέλεια, της πραγματικότητας του σήμερα και του τρομερού κινδύνου της.

Γρήγοροι ρυθμοί, καλοστημένες σκηνές δράσης, αναφορές στο σινεμά του Michael Mann, ανατροπές και ένα σαγηνευτικό σάουντρακ με τραγούδια των M83 συμπληρώνουν ένα εντυπωσιακό φιλμ που δικαιολογημένα σάρωσε τα ταμεία στην Ιταλία.

Η Υπόγεια Πόλη είναι μία εξαιρετική ταινία , κοινωνική και πολιτική μαζί .Παρουσιάζει τη σύγχρονη πρακτική της εξουσίας και την διαπλοκή των καθωσπρέπει με τους παράνομους. Έχει πολύ καλό ρυθμό, ισσοροπία, κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή. Σίγουρα δεν είναι μία “μαφιόζικη περιπέτεια “, αλλά κάτι πολύ παραπάνω.

Πρωταγωνιστούν οι Pierfrancesco Favino (Rush), Claudio Amendola, Greta Scarano, Jean-Hugues Anglade, Elio Germano και άλλοι.

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss