Συνέντευξη από μία γυναίκα που αποφάσισε να επενδύσει στην Ελλάδα. “Τα food tours ήρθαν για να μείνουν”

Η Rachel Montague από την Αγγλία αποφάσισε να αρχίσει τη δική της επιχείρηση στην Ελλάδα ακολουθώντας τη νέα τάση των Food Tours. Ετσι γεννήθηκε το Food Around Athens. Ας δούμε τι έχει να μας πει για τα όσα αντιμετώπισε όταν ξεκίνησε την επιχείρησή της.

Τι είναι το Food Around Athens?

Το Food around Athens είναι μια νέα εταιρεία που προσφέρει στους τουρίστες ένα διασκεδαστικό, χαλαρό και ανεπίσημο τρόπο να μάθουν περισσότερα για την ελληνική κουζίνα και τη σχέση της με τον ελληνικό πολιτισμό. Παίρνουμε τους επισκέπτες μας με τα πόδια σε μερικές από τις πιο ζωντανές περιοχές της Αθήνας και τους παρουσιάζουμε σε μερικά από τα καλύτερα τρόφιμα που έχει να προσφέρει η Ελλάδα.

Γιατί ξεκινήσατε μια Food Tour επιχείρηση;

Υποθέτω ότι αυτό θα οφείλεται στην αγάπη μου για την Αθήνα και για το ελληνικό φαγητό! Όλοι θέλουν να κάνουν μια δουλειά που αγαπούν και αυτό το έργο επιτρέπει σε μένα και την ομάδα μου να δουλέψουμε σε κάτι που αισθανόμαστε πραγματικά παθιασμένοι – εξασφαλίζοντας ότι οι τουρίστες θα δουν το καλύτερο της εκπληκτικής πόλης μας και όλες τις υπέροχες γεύσεις, αξιοθέατα και εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει.

Γιατί πρέπει να κάνω ένα tour;

Για τους περισσότερους ανθρώπους που αποφασίζουν να κλείσουν ένα tour στην πόλη, και θέλουν να δουν πραγματικά τον τόπο, αλλά συνήθως έχουν πολύ μικρό χρονικό διάστημα για να το κάνουν. Αν έρθετε σε μια από τις εκδρομές μας, θα δείτε, θα δοκιμάσετε και θα μάθετε πολύ περισσότερα για την ελληνική κουζίνα και τα αξιοθέατα. Επιπλέον, θα επισκεφθείτε μέρη που οι τουρίστες δεν βλέπουν πολύ συχνά, τους τόπους όπου οι πραγματικοί Αθηναίοι πηγαίνουν για ψώνια και φαγητό. Και ένα από τα πράγματα που αγαπώ περισσότερο από τα tour είναι ότι στο τέλος σχεδόν κάθε ενός από αυτά, βλέπω ανθρώπους από όλο τον κόσμο να ανταλλάσσουν τηλεφωνικούς αριθμούς και να στέλνουν friend requests στο facebook, έτσι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνεις και νέους φίλους

Γιατί επιλέξατε την Ελλάδα να ανοίξετε μια τέτοια επιχείρηση;

Πού αλλού θα πάω αν θέλω να μιλήσω για καλό φαγητό! Δεν είμαι Έλληνίδα, αν και έχω ρίζες στη Θεσσαλονίκη στα βόρεια της Ελλάδας, αλλά μου αρέσει η Αθήνα και αισθάνομαι πολύ υπερήφανη που την θεωρώ σπίτι μου. Θέλω να δείξω σε άλλους ανθρώπους τα πράγματα που μου αρέσουν τόσο πολύ γι ‘αυτό και αυτός είναι ο τέλειος τρόπος να το κάνουμε.

Τι σας αρέσει περισσότερο από την Ελλάδα;

Κορυφή της λίστας πρέπει να είναι οι άνθρωποι – ο τρόπος που βλέπουν τη ζωή, τη φιλοξενία και την πραγματική ζεστασιά και φιλία που προσφέρουν σε όλους. Στη συνέχεια, φυσικά, υπάρχει ο καιρός! Ερχόμενοι από το Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπόρεσα ποτέ να φανταστώ το φως της Ελλάδας μέχρι να μετακομίσω εδώ. Λατρεύω επίσης τα βουνά και τις όμορφες παραλίες και φυσικά – το φαγητό!

Αντιμετωπίσατε δυσκολίες όταν ξεκινήσατε την επιχείρησή σας στην Ελλάδα;

Υπήρξαν διάφορα γραφειοκρατικά εμπόδια για να ξεπεράσουμε, κυρίως επειδή δεν είμαι από την Ελλάδα και δεν έχω μεγάλη γνώση πώς να κάνω τα πράγματα εδώ. Αλλά ευτυχώς μου βοήθησαν κάποιοι πολύ καλοί φίλοι που με υποστήριξαν πραγματικά με κάθε τρόπο που θα μπορούσαν.

Ποιες είναι οι στόχοι σας για το μέλλον;

Πρώτη μου αγάπη θα είναι πάντα η Αθήνα! Αλλά υπάρχουν τόσα πολλά απίστευτα μέρη εδώ, όλα με τη δική τους μοναδική ιστορία φαγητού. Έτσι ίσως τα επόμενα δύο χρόνια θα σας μιλήσουμε για το “Food around Thessaloniki”, το “Food around Crete” – τόσες πολλές δυνατότητες.

Εχουμε να κάνουμε πολλά! Δείτε περισσότερα στο foodaroundathens.com

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss