Τα δύο μεγάλα ρέματα – απειλές της Αττικής

«Το μεγάλο ρέμα «Σούρες» και το μικρότερο της «Αγίας Αικατερίνης» είναι η αιτία που η Μάνδρα θρηνεί σήμερα 15 νεκρούς.

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», εδώ και δεκαετίες ήταν γνωστό το πρόβλημα.

Μετά από χρόνια προσπαθειών και εξαγγελιών εγκρίθηκε τελικά το 2016 η μελέτη για τη διευθέτηση των δύο χειμάρρων, που όμως έμεινε στα χαρτιά, καθώς η φύση πρόλαβε και έδειξε τη δύναμή της» αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το μεγάλο ρέμα που διαπερνά τη Μάνδρα, οι «Σούρες», έχει δεχτεί τη μεγαλύτερη αλλοίωση, με δεκάδες τετραγωνικά μέτρα του χειμάρρου να έχουν χτιστεί είτε με νόμιμα είτε με αυθαίρετα κτίσματα, η κοίτη να έχει μειωθεί δεκάδες μέτρα, ενώ ένα μεγάλο κομμάτι του ρέματος έχει υπογειοποιηθεί και περνά μέσα από μικρούς αγωγούς. Ο μεγαλύτερος «καταπατητής» του ρέματος είναι ο ίδιος ο Δήμος, ο οποίος έχει χτίσει ένα εργοτάξιο για τα απορριμματοφόρα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

Το δεύτερο ρέμα, είναι εκείνο της «Αγίας Αικατερίνης» και βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά της πόλης. «Η φυσική συνέχεια του ποταμού είναι η κεντρική οδός Κοροπούλη, η οποία όμως έχει διακοπεί υπόγεια λόγω αστοχίας της ΕΥΔΑΠ. Με αποτέλεσμα ο χείμαρρος όταν υπερχειλίζει να «αναζητά» τη φυσική του κοίτη, πνίγοντας τα πάντα στο πέρασμά του» αναφέρει το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss