Ταινιόραμα 2018: Επιστρέφει για άλλη μια χρονιά η σινεφίλ κινηματογραφική γιορτή

Το καλοκαίρι μπαίνει και ένα θερινό (αλλά full air conditioned) φεστιβάλ ταινιών-μαμούθ θα απλωθεί για περίπου 2 μήνες στη καρδιά της πόλης. Έτσι για μια χρονιά ακόμα η γιορτή των κινηματογραφόφιλων στο Άστυ υποδέχεται το κοινό με σπάνιες ταινίες και κλασσικά αριστουργήματα. Να ξαναδούμε το σινεμά που μας μεγάλωσε, να θυμηθούμε τους πρωταγωνιστές που μας έκαναν να αγαπήσουμε την έβδομη τέχνη, να θαυμάσουμε τις πιο ωραίες σεκάνς της μεγάλης οθόνης, σεκάνς που μας συγκίνησαν και που μας μάγεψαν ταυτόχρονα.

Επτά (7) εβδομάδες και 147 ταινίες συνολικά, από όλο το φάσμα της ιστορίας του σινεμά, με 3 διαφορετικές προβολές καθημερινά θα περιλαμβάνει και φέτος το Ταινιόραμα, στο καθιερωμένο (πλέον) θερινό φεστιβάλ ταινιών του σινεφίλ υπογείου της πλατείας Κοραή, από τις 17 Μαΐου έως τις 4 Ιουλίου.

Η σινεφίλ γιορτή που έχει γίνει θεσμός δεκαετίες τώρα στην καρδιά της Αθήνας, στη λήξη κάθε κινηματογραφικής σεζόν, το διαχρονικό Ταινιόραμα, σχεδιάστηκε φέτος για να προβάλλει τις βραβευμένες – και με παγκόσμια πρεμιέρα στα σημαντικά κινηματογραφικά φεστιβάλ του πλανήτη – ταινίες σπουδαίων δημιουργών.

Οι σημαντικότερες ταινίες που προβλήθηκαν και βραβεύτηκαν στα Φεστιβάλ Καννών, Βενετίας και Βερολίνου, αλλά και εκείνες που έφτασαν στα Όσκαρ όπως και οι κλασικές που εξακολουθούν να μας γοητεύουν, περιλαμβάνονται στη φετινή διοργάνωση του Ταινιοράματος.

Έτσι λοιπόν, έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το αριστουργηματικό «Ανάμεσα στους τοίχους» του Λοράν Καντέ, το «Μέλι» του Σεμίχ Καπλάνογλου, το αντιπολεμικό «No Man’s Land» του Ντάνις Τάνοβιτς, το οδοιπορικό του Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν «Κάποτε στην Ανατολία», το έπος του Λαρς φον Τρίερ «Dogville», το «Oldboy» του Παρκ Τσαν Γουκ, το συγκινητικό «Αραράτ» του Ατόμ Εγκογιάν, κ.ά.

Εδω μπορείτε να βρείτε το πλήρες πρόγραμμα για το Ταινιόραμα 2018

 

ΑΣΤΥ. Κοραή 4 (ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο). Dolby Digital Τηλ.: 2103214775, 2103221925.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss