“Ταξίδι” στα πανέμορφα μέρη που γυρίστηκε η ταινία Star Wars: The Last Jedi

Τα εντυπωσιακά σκηνικά των ταινιών του Star Wars εναλλάσσονται με τα σπέσιαλ εφέ δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που κόβει την ανάσα.

Πάντα όμως στο πίσω μέρος του μυαλού μας έχουμε την ερώτηση …μα που βρίσκουν αυτές τις “σχεδόν” απόκοσμες τοποθεσίες; Βέβαια το θρυλικό franchise είναι γνωστό ότι αναζητά εξωτικές τοποθεσίες για να δημιουργήσει τους πολυάριθμους πλανήτες του. Για παράδειγμα, η Λίμνη Κόμο στη Βόρεια Ιταλία χρησίμευσε ως Varykino, τη χώρα της λίμνης Ναμπού, όπου ο Anakin Skywalker και η Padmé βρίσκουν καταφύγιο στην ταινία Attack of the Clones

Όπως οι προκάτοχοι του, έτσι και η νεα ταινία The Last Jedi, κινηματογραφήθηκε σε διάφορα σουρεαλιστικά μέρη. Εμείς διαλέξαμε τρία, απο αυτά.

 

Τι κοινό έχει το The Last Jedi με το Game of Thrones; Εκτός βέβαια από την ηθοποιό Gwendoline Christie, που στην ταινία υποδύεται την Captain Phasma και στη σειρά την Brienne of Tarth; Και οι δύο υπερπαραγωγές έχουν γυριστεί στο Dubrovnik της Κροατίας, το οποίο στο Game of Thrones ήταν το Kings Landing και στο Last Jedi η πόλη Canto Bight, στον πλανήτη Καντόνικα.

Η μεσαιωνική πόλη των 44.000 κατοίκων είναι πολύ δημοφιλής όχι μόνο με τους τουρίστες, αλλά και με τα κινηματογραφικά συνεργεία, καθώς προσφέρει γωνιές που σε μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Αλλά και άλλους πλανήτες όπως φαίνεται, καθώς στους δρόμους του ο σκηνοθέτης του The Last Jedi, Rian Johnson έστησε εντυπωσιακά κυνηγητά με διαστημικά οχήματα.

 

Ένας πλανήτης που είχε εντυπωσιάσει απο το πρώτο trailer κιόλας ήταν ο πλανήτης Crait, όπου εκτυλίσσεται μία από τις μεγάλες μάχες της ταινίας. Τα γυρίσματα έγιναν στο Salar de Uyuni της Βολιβίας, τη μεγαλύτερη ξηρή λίμνη στον κόσμο με έκταση 10.582 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Οι ποσότητες αλατιού που περιέχει υπολογίζονται σε περίπου 10 δισ. τόνους. Ένα τοπίο που χαρακτηρίζεται απόκοσμο και “εξωγήινο” από όσους το αντικρίζουν, ήταν θέμα χρόνου να αξιοποιηθεί από το Star Wars.

 

Για το τέλος φυλάξαμε το καλύτερο, το νησί Skellig Michael, που βρίσκεται 10 χλμ από τις νοτιοδυτικές ακτές της Ιρλανδίας, το πρωτογνωρίσαμε στο φινάλε της προηγούμενης ταινίας της σειράς, Star Wars: The Force Awakens. Εκεί συνάντησε η Rey τον ερημίτη Luke Skywalker, και εκεί τον βλέπουμε να την εκπαιδεύει στη νέα ταινία. Στον κόσμο του Star Wars είναι ο πλανήτης Ahch-To, στον δικό μας κόσμο είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη που μπορεί να δει κανείς, και τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει τουρίστας που να φτάνει στην Ιρλανδία και να μην το επισκέπτεται.

Αν φυσικά είστε “οπτικοί τύποι και τύπισσες”, υπάρχει και βιντεάκι, όπου ο Rian Johnson παρουσιάζει τα τρία παραπάνω μέρη μαζί με τις αντίστοιχες σκηνές από την ταινία, που προβάλλεται αυτές τις ημέρες στη χώρα μας.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss