Ταξίδι στον πιο επικίνδυνο και μοναχικό Αυτοκινητόδρομο της Αμερικής – της Αθηνάς Κρικέλη (Βίντεο)

Το ταξίδι μας για το Φαιρμπανκς Αλάσκα, από την Νέα Υόρκη διήρκεσε 14 ώρες. Για την Ελλάδα χρειαζόμαστε 11 ώρες. Φτάσαμε στην πιο βόρεια πόλη της Αμερικής το απόγευμα, και αλλάξαμε τα ρολόγια μας (δηλαδή αυτόματα άλλαξαν) πήγαμε τέσσερις ώρες πίσω. Δηλαδή ενώ από Νέα Υόρκη έχουμε 7 ώρες διαφορά με την Ελλάδα, από το Φαίρμπανκς είχαμε 11! Θερμοκρασία στις 26 Αυγούστου, 12 βαθμοί κελσίου (βέβαια αργότερα αγγίξαμε τους -1) όμως ήταν ευχάριστη δροσιά, αν σκεφθεί κανείς πως δεν υπάρχει υγρασία “να σου τρυπάει το μεδούλι” που λέμε και στο χωριό μου!

της Αθηνάς Κρικέλη

Το να ταξιδέψεις στον αυτοκινητόδρομο Ντάλτον, είναι ταξίδι ζωής για πολλούς, λίγοι το καταφέρνουν και είμαστε τυχεροί που τα καταφέραμε. Ο αυτοκινητόδρομος αυτός ξεκινά έξω από το Φαίρμπανκς και καταλήγει στον Αρκτικό Ωκεανό, 666 χιλιόμετρα αργότερα. Χρησιμοποιείται κυρίως από μεγάλα φορτηγά που εξυπηρετούν τις εγκαταστάσεις πετρελαίου που βρίσκονται στις όχθες του Αρκτικού Ωκεανού.

Επικίνδυνος στενός δρόμος όπου οι ακραίες καιρικές συνθήκες, η άγρια φύση, οι αρκούδες και η κούραση τον κάνουν χειρότερο. φανταστείτε πως οι Εταιρίες ενοικιάσεως αυτοκινήτων, δεν καλύπτουν τους πελάτες τους αν θέλουν να τον διανύσουν.  Εμείς “φορτωθήκαμε” σε ένα τριαξονικό με τον Φιλ οδηγό και ξεκινήσαμε!

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss