Ειδήσεις

Τελεσίγραφο σε Τουρκία: Τέλος η Ευρώπη αν επανέλθει η θανατική ποινή

Ξεκάθαρος και απόλυτα σαφής ήταν σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, σημειώνοντας ότι σε περίπτωση που επανέλθει η θανατική ποινή στην Τουρκία τότε η Ευρώπη για τον Ερντογάν έχει τελειώσει.

Όπως είπε ο κ. Σχοινάς, για το ενδεχόμενο επαναφοράς της θανατικής ποινής, εάν η Τουρκία «περάσει από τα λόγια στις πράξεις, θα είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι δεν επιθυμεί να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας».

Παράλληλα, για την κατάργηση του καθεστώτος θεωρήσεων για τους Τούρκους πολίτες, ο κ. Σχοινάς απάντησε πως η ΕΕ συνεχίζει να εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο της ευρωτουρκικής συμφωνίας και ότι «πρόοδος» έχει σημειωθεί σε πολλούς τους τομείς, όπως η χρηματοδότηση και η επανεγκατάσταση.

Υπενθύμισε, όμως, πως παραμένουν επτά σημεία ανοιχτά, συμπεριλαμβανομένης της κατάργησης των θεωρήσεων και πως ο διάλογος και η συνεργασία με τις τουρκικές Αρχές συνεχίζονται, προκειμένου να εκπληρωθούν και αυτά «το συντομότερο δυνατό».

Νωρίτερα, ενθάρρυνε τη διεξαγωγή «ανεξάρτητων ερευνών» για τις «φερόμενες παρατυπίες». Σε ό,τι αφορά τις μέλλουσες σχέσεις, ο εκπρόσωπος της Κομισόν τόνισε πως το μήνυμα της Επιτροπής προς την Τουρκία είναι να έρθει «και πάλι πιο κοντά» στην Ευρώπη και όχι να απομακρυνθεί περαιτέρω.

Tags
Loading...

Related Articles