Τέλος εποχής! – «Σιωπή» για την καμπάνα του Big Ben

Η καμπάνα του Big Ben, του γνωστού πύργου του ρολογιού στο βρετανικό κοινοβούλιο του Ουέστμινστερ, θα σταματήσει από το μεσημέρι της 21ης Αυγούστου να χτυπά για τέσσερα χρόνια, όσο θα διαρκέσουν οι εργασίες ανακαίνισης, ανακοίνωσε σήμερα η Βουλή των Κοινοτήτων.

Τα μεγάλα σφυριά που χτυπούν την τεράστια καμπάνα των 3,7 τόννων κάθε ώρα σχεδόν αδιάκοπα εδώ και 157 χρόνια θα αποσυνδεθούν από το ρολόι και θα κλειδώσουν, αλλά τα νταν-νταν θα συνεχίζουν να ηχούν για σημαντικά γεγονότα όπως είναι ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς.

Ο Στιβ Τζαγκς, ο επιστάτης του Μεγάλου Ρολογιού διευκρινίζει ότι με τις εργασίες θα διασφαλισθεί για πολλά χρόνια το ίδιο το ρολόι, αλλά και το σπίτι του, το Ελίζαμπεθ Τάουερ.

Το επιβλητικό μέγαρο του Ουέστμινστερ , στην όχθη του Τάμεση, αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και τουριστικό πόλο έλξης. Ο Στιβ Τζαγκς καλεί το κοινό να βρεθεί την επόμενη Δευτέρα το μεσημέρι στην Πλατεία του Κοινοβουλίου για να ακούσει τα τελευταία «νταν-νταν» του Big Ben.

O Ελίζαμπεθ Τάουερ, που είναι ήδη περιβεβλημένος με σκαλωσιές, είναι το πιο πολυφωτογραφημένο μνημείο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στο πλαίσιο της ανακαίνισης, το ρολόι που φιλοξενεί τον Big Ben θα αποσυναρμολογηθεί και κάθε ένας από τους μηχανισμούς του θα εξετασθεί και θα συντηρηθεί, οι τέσσερις δίσκοι του θα καθαριστούν και θα επιδιορθωθούν, το σιδερένιο πλαίσιο και οι δείκτες θα ανανεωθούν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ένας από τους δίσκους του ρολογιού θα παραμένει σε λειτουργία για να δείχνει σιωπηλά την ώρα. Θα κινείται με ηλεκτρικό μηχανισμό μέχρι την αποκατάσταση του παραδοσιακού μηχανισμού του ρολογιού.

Όλες οι άλλες καμπάνες που χτυπούν κάθε 15 λεπτά θα μείνουν επίσης σιωπηλές κατά τη διάρκεια των εργασιών που θα ολοκληρωθούν το 2021, όταν ο ο γνωστός ήχος του Big Ben θα ακουστεί και πάλι.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss