Ταινιόραμα 2017: Το αγαπημένο φεστιβάλ της Αθήνας επιστρέφει για να μας μάθει σινεμά

Το καλοκαίρι μπαίνει και ένα θερινό (αλλά full air conditioned) φεστιβάλ ταινιών-μαμούθ θα απλωθεί για περίπου 2 μήνες στη καρδιά της πόλης. Έτσι για μια χρονιά ακόμα η γιορτή των κινηματογραφόφιλων στο Άστυ υποδέχεται το κοινό με σπάνιες ταινίες και κλασσικά αριστουργήματα.

Να ξαναδούμε το σινεμά που μας μεγάλωσε, να θυμηθούμε τους πρωταγωνιστές που μας έκαναν να αγαπήσουμε την έβδομη τέχνη, να θαυμάσουμε τις πιο ωραίες σεκάνς της μεγάλης οθόνης, σεκάνς που μας συγκίνησαν και που μας μάγεψαν ταυτόχρονα.

Επτά (7) εβδομάδες, 49 ημερήσια αφιερώματα, 147 ταινίες συνολικά, από όλο το φάσμα της ιστορίας του σινεμά, με 3 διαφορετικές προβολές καθημερινά θα περιλαμβάνει φέτος το Ταινιόραμα, στο καθιερωμένο (πλέον) θερινό φεστιβάλ ταινιών του σινεφίλ υπογείου της πλατείας Κοραή, από τις 18 Μαΐου έως τις 5 Ιουλίου.

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ημερήσια αφιερώματα σε σύγχρονους σκηνοθέτες που έχουν ήδη αφήσει το στίγμα τους, τόσο στα μεγάλα κινηματογραφικά φεστιβάλ όσο και στις αίθουσες κόβοντας πολλά εισιτήρια, όπως: Ζαν-Πιερ & Λυκ Νταρντέν, Ασγκάρ Φαραντί, Ρόι Άντερσον, Αλεχάντρο Γκονζάλεζ Ινιάριτου, Ζακ Οντιάρ, Ντάνις Τάνοβιτς, Τζιμ Τζάρμους, κ.α.

Ακόμα το Ταινιόραμα 2017 θα περιλαμβάνει πλούσια αφιερώματα σε όλους εκείνους που μας έμαθαν σινεμά από τα γεννοφάσκια μας: Άλφρεντ Χίτσκοκ και Ακίρα Κουροσάβα, Αμπάς Κιαροστάμι και Λουίς Μπουνιουέλ, Φρανσουά Τριφό και Αντρέι Ταρκόφσκι, Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ και Φεντερίκο Φελίνι αλλά και Βιμ Βέντερς και Λουκίνο Βισκόντι κ.α., ενώ για πρώτη φορά διοργανώνονται αφιερώματα σε πρωταγωνιστές της μεγάλης οθόνης: Ρομπέρτο Μπενίνι, Τζέρεμι Άιρονς, Μίκι Μανόλοβιτς.

Εδώ μπορείτε να βρείτε το πλήρες πρόγραμμα.

 

 

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss