“Το Θαύμα της Δουνκέρκης”… του Nolan έχει νεο trailer και είναι συγκλονιστικό

Αν κοιτάξουμε καλά, το κινηματογραφικό καλεντάρι μέχρι το τέλος του χρόνου, θα δούμε οτι, λίγες είναι οι ταινίες που πραγματικά θα ασχοληθούμε μαζί τους. Μία απο αυτές είναι το πολυαναμενόμενο Dunkirk του Christopher Nolan.

Ο σκηνοθέτης, που αναθεώρησε το comic-gerne, με την τριλογία του “Σκοτεινού Ιππότη” (2005-2012) και μετά τα “εγκεφαλικά” Inception (2010) και Interstellar (2014), θα μας “ταξιδέψει” στο 1940 και στο λεγόμενο Θαύμα της Δουνκέρκης.

Όταν οι βρετανικές δυνάμεις που βρίσκονταν στη Γαλλία στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, συνειδητοποίησαν ότι η γερμανική επίθεση του Μαΐου του 1940 ήταν απλά ένας αντιπερισπασμός -καθώς ο κύριος όγκος του γερμανικού στρατού προήλαυνε νότια, μέσω των Αρδεννών-, αποφασίστηκε η εκκένωση των συμμαχικών στρατευμάτων από το λιμάνι της Δουνκέρκης.

Στόχος ήταν να σωθούν περίπου 30.000 στρατιώτες. Τελικά, κατάφεραν να φύγουν από τη χώρα περισσότεροι από 300.000 γάλλοι και βρετανοί στρατιώτες.

Η ταινία πήρε πρόσφατα σήμα καταλληλότητας PG-13, κάτι που σημαίνει οτι δεν θα δούμε, ένα ακόμη Saving Private Ryan. Παρ’ όλα αυτά o Nolan, που βρίσκεται ίσως στην πιο δημιουργική φάση της καριέρας του, μας υπόσχεται την πιο ανθρώπινη ταινία του.

Πρωταγωνιστούν ο Οσκαρικός Mark Rylance (Η Γέφυρα των Κατασκόπων), ο Tom Hardy σε άλλη μία συνεργασία του με τον σκηνοθέτη μετά τα Inception και Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή, ο Jack Loeden του βραβευμένου ’71 και οι  Kenneth Branagh, Harry Styles και Cillian Murphy (Batman Begins).

Το Dunkirk θα κάνει πρεμιέρα δυο μέρες νωρίτερα από την προβλεπόμενη (21 Ιουλίου) σε φιλμ 35mm και 70mm, πιστός σε μία παράδοση που θέλει τα κινηματογραφικά έπη να “γράφονται” σε σελιλόιντ, ενώ στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσει στις 24 Αυγούστου.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss