Mε θερμοκρασίες ρεκόρ σήμερα ο καύσωνας

Κορυφώνεται σήμερα και αύριο ο μεγάλος καύσωνας που σαρώνει ολόκληρη την Ελλάδα. Χθες, οι θερμοκρασίες ανέβηκαν μέχρι και τους  44 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές, προκαλώντας αφόρητη κατάσταση για τους κατοίκους.

Ωστόσο οι συνθήκες καύσωνα θα συνεχιστούν σήμερα και αύριο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι οκτώ υψηλότερες θερμοκρασίες χθες στις 3 μ.μ. ήταν: στην Ελευσίνα 45,3 βαθμοί Κελσίου, στον Ασπρόπυργο 44,6, στη Σπάρτη 44,4, στη Λάρισα 44,3, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας 44,1, στη Λαμία 43,6, στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας και στην Κωπαΐδα 43,3.

Οι 42 βαθμοί Κελσίου ξεπεράστηκαν σε 34 σταθμούς του Αστεροσκοπείου πανελλαδικά, γεγονός που αναμφίβολα κατατάσσει τον συγκεκριμένο καύσωνα στα έντονα φαινόμενα. Στην Αττική (εκτός Θριασίου) η μέγιστη τιμή ήταν 43,1 βαθμοί Κελσίου σε Κορυδαλλό, Παλλήνη και Ψυχικό, ενώ ακολούθησαν, με 42,4 βαθμούς Κελσίου, τα Πατήσια, το Τατόι και το Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών.

Ο καύσωνας σάρωσε όλη τη χώρα με τις μέγιστες να φτάνουν έως και τους 42 με 43 βαθμούς Κελσίου.

Αντίστοιχη προβλέπεται να είναι η κατάσταση και σήμερα, κατά τόπους μπορεί να είναι και υψηλότερη η θερμοκρασία, καθώς από τις προηγούμενες ημέρες το Σάββατο είχε θεωρηθεί κορύφωση του καύσωνα.

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, ακόμη και της τάξης των 4 έως 6 βαθμών Κελσίου, αναμένεται από το μεσημέρι της Κυριακής, αλλά κυρίως από τα δυτικά (Ιόνιο, Ηπειρος, Δυτική Στερεά Ελλάδα και Βορειοδυτική Πελοπόννησο) και τα βόρεια.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss