Η θυελλώδης προσωπική ζωή του Άλμπερτ Άινσταιν στη νέα σειρά ‘Genius’ του National Geographic κάνει πρεμιέρα στη Nova!

«Πώς γίνεται να μην με καταλαβαίνει κανείς και όλοι να με συμπαθούν;»
Άλμπερτ Αϊνστάιν

H προσπάθεια του μεγάλου επιστήμονα να αναγνωριστεί από την κοινωνία, & η δυσκολία του να διαχειριστεί τις προσωπικές του σχέσεις παρουσιάζονται στη νέα σειρά ‘Genius’.

Παρόλο που η επιστημονική του πορεία είναι ευρέως γνωστή και συνεχίζει να μας εμπνέει, λίγοι γνωρίζουν τη θυελλώδη προσωπική ζωή του σπουδαιότερου μυαλού του 20ου αιώνα, Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Την Κυριακή 30 Απριλίου στις 21.00, κάνει πρεμιέρα η νέα σειρά του National Geographic «Genius», αποκαλύπτοντας πώς ο Άλμπερτ έγινε Αϊνστάιν, εξερευνώντας τα επαγγελματικά του επιτεύγματα και την άστατη, παθιασμένη και περίπλοκη προσωπική του ζωή.

Με τον Τζέφρι Ρας στο ρόλο του Άλμπερτ Αϊνστάιν, η νέα σειρά διάρκειας 10 επεισοδίων είναι μια παραγωγή των Fox 21 Television Studios και Imagine Television από τους βραβευμένους με Όσκαρ Μπράιαν Γκρέιζερ και Ρον Χάουαρντ. Το cast της σειράς συμπληρώνουν οι Έμιλι Γουάτσον, ως η δεύτερη σύζυγός του – και πρώτη ξαδέρφη του – Έλσα Αϊνστάιν, Τζόνι Φλιν, ως Άλμπερτ στα χρόνια πριν λάμψει ως παγκοσμίως γνωστός επιστήμονας, Σαμάνθα Κόλει, T.Ρ. Νάιτ, Σεθ Γκάμπελ και Βίνσεντ Καρτχάιζερ.

Την παραγωγής της σειράς έχουν αναλάβει οι: Fox 21 Television Studios της οποία η φετινή παραγωγή The People V. OJ Simpson: American Crime Story κυριάρχησε σε όλα τα διεθνή βραβεία και λίστες κριτικών, Imagine Television εταιρεία παραγωγής των ιστορικών 24 και Friday Night Lights και η Odd Lot Entertainment, που αυτή τη χρονιά βραβεύτηκε για το Hell or High Water. Η σειρά βασίζεται στο βιβλίο του Walter Isaacson «Αϊνστάιν: Η ζωή και ο κόσμος του» και είναι μια παραγωγή των Μπράιαν Γκρέιζερ, Ρον Χάουαρντ και Τζίτζι Πρίτζκερ, με τον Χάουαρντ μάλιστα  να κάνει το τηλεοπτικό ντεμπούτο ως σκηνοθέτης και σεναριογράφος στο πρώτο επεισόδιο.

Η σειρά ξεκινάει, προβάλλοντας την ταπεινή καταγωγή του Αϊνστάιν και την προσπάθειά του ως απλός διανοούμενος, να αναγνωριστεί από την κοινωνία, φτάνοντας μέχρι την παγκόσμια φήμη του, ως ο άνθρωπος που “ξεκλείδωσε” ολόκληρο τον κόσμο, με τη θεωρία της σχετικότητας. Πηγαίνοντας ακόμα πιο βαθιά, η σειρά αποτυπώνει τα συναρπαστικά, έντονα συναισθήματά του, παράλληλα με τη δυσκολία του να διαχειριστεί τις κοντινές προσωπικές του σχέσεις, όπως εκείνες με τα παιδιά του, τις δύο συζύγους του αλλά και τις πολλές ερωμένες του.

Η σειρά διαδραματίζεται μεταξύ της ταραγμένης περιόδου των δύο παγκόσμιων πολέμων. Με την εξάπλωση του αντισημιτισμού στην Ευρώπη, τους κατασκόπους να είναι παντού και την απειλή της ατομικής έκρηξης να καραδοκεί. Ο Αϊνστάιν προσπαθεί να ανταπεξέλθει μέσα σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς, ως σύζυγος και πατέρας παράλληλα, διατηρώντας τις αρχές του και τις αξίες του, ακόμα και όταν τέθηκε η ζωή του σε κίνδυνο.

Τα γυρίσματα της σειράς έγιναν στην Πράγα, όπου ο Αϊνστάιν έζησε και έκανε την αρχή της καριέρας του. Η σειρά επίσης προβάλει και άλλες προσωπικότητες της τότε εποχής, όπως των Μαρί και Πιερ Κιουρί, Βίλχελμ Ρόντγκεν, Καρλ Γιουνγκ, Βέρνερ Χάιζενμπεργκ και πολλών ακόμα. Η σειρά GENIUS θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα τον Απρίλιο στο κανάλι του National Geographic σε 171 χώρες σε 45 γλώσσες.

Το National Geographic είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω COSMOTE TV, Nova, Vodafone TV και Cyta Τηλεόρασης.

 

 

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss