Τι να κάνεις για να μην σε παίρνει ο ύπνος στο γραφείο

Είναι κάτι μέρες στο γραφείο που προσπαθείς με το ζόρι να κρατήσεις να μάτια σου ανοιχτά και να συνεχίσεις τη δουλειά. Συνήθως αυτή η ύπουλη νύστα σε πιάνει κατά το μεσημεράκι, μετά το φαγητό. Και η ζέστη του καλοκαιριού το κάνει ακόμη χειρότερο. Το μόνο που σκέφτεσαι είναι να είχες μια αιώρα σε κάποια αυλή από πίσω για να μπορέσεις να ξαπλώσεις και να κλείσεις τα μάτια σου για μερικά λεπτά. Έτσι δεν είναι;

Όλα τα παραπάνω δεν τα βγάζω από μυαλό μου. Έχουν συμβεί και σε εμένα και σε τόσους άλλους εκεί έξω. Δεν είσαι μόνος. Επειδή, όμως, δεν μπορούμε να έχουμε αυτή τη μεσημεριανή σιέστα (δυστυχώς), αναγκαστικά καταφεύγουμε σε άλλους τρόπους για να καταπολεμήσουμε τη νύστα στο γραφείο.

Πίνε συνεχώς νερό

Το να καταναλώνεις μεγάλες ποσότητες νερού όσο κάθεσαι στην καρέκλα του γραφείου είναι σε βοηθάει διπλά. Από τη μία κάνει καλό στον οργανισμό σου, ο οποίος το έχει ανάγκη, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Από την άλλη θα χρειαστεί να πας αρκετές φορές τουαλέτα, άρα θα σηκώνεσαι από το γραφείο και δεν θα νυστάζεις. Μια win-win κατάσταση.

Ανεβοκατέβα τις σκάλες

Αν μετά το φαγητό νιώθεις τα μάτια σου βαριά και τις επιδόσεις σου στη δουλειά να μειώνονται, δοκίμασε να σηκωθείς για λίγο. Πήγαινε μια βόλτα μέχρι τις σκάλες, ανεβοκατέβα μερικούς ορόφους να ξυπνήσει ο οργανισμός σου και θα είσαι ‘οκ’. Τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει η βάρδια.

Φτιάξε έναν δεύτερο καφέ

Για τον πρώτο καφέ της ημέρας δεν χρειάζεται να σου πούμε κάτι, αλλά και ο δεύτερος, κατά τις 3 έχει τη δική του αξία. Για κάποιους έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία από τον πρωινό. Σηκώνεσαι, πας μέχρι την κουζίνα, ετοιμάζεις έναν ωραίο, καφέ και τον απολαμβάνεις. Καλύτερα να μην παραγγείλεις και να τον φτιάξεις μόνος σου εκείνη την ώρα. Άσε την βαρεμάρα για λίγο στην άκρη.

Κάνε μερικές διατάσεις στο μπάνιο

Εντάξει, ομολογώ, ότι την παραπάνω πρόταση μου την είπαν και δεν το έχω κάνει ο ίδιος. Σύμφωνα, λοιπόν, με συνάδελφο (η οποία το κάνει) αν νυστάξεις στο γραφείο μπορείς να πας στο μπάνιο και να κάνεις μερικές διατάσεις. Χέρια, πόδια, ξέρεις. Θα τεντωθείς και θα γυρίσεις πίσω στη θέση σου έτοιμος για άλλες τέσσερις ώρες ποιοτικής δουλίτσας.

Μάσησε μια τσίχλα

Η συνεχόμενη κίνηση του στόματος την ώρα που μασάς τσίχλα, δεν αφήνει τους μυς να χαλαρώσουν κι έτσι δεν μπορεί να σε πάρει εύκολα ο ύπνος. Πολλοί το κάνουν όταν οδηγούν, αλλά είναι μια καλή λύση και για το γραφείο. Μια τσίχλα με δυνατή, καυτερή γεύση είναι ακόμη καλύτερη.

Βάλε να ακούσεις κάτι δυνατό

Αν έχεις τη δυνατότητα να φορέσεις ακουστικά στο γραφείο και να συνεχίσεις τη δουλειά σου, τότε μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις μια playlist με τραγούδια που θα σε κάνουν να ξυπνήσεις. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει η metal ή η ηλεκτρονική μουσική.

Κάνε add την κοπέλα που σου αρέσει

Πάμε σε κάτι πιο δύσκολο τώρα. Αν θέλεις να ανεβάσεις παλμούς στο γραφείο και να ξυπνήσεις για τα καλά, τότε μπορείς να κάνεις add στο Facebook την κοπέλα που γνώρισες το προηγούμενο βράδυ ή κάποια συνάδελφο που σου αρέσει εδώ και καιρό. Μέχρι να σε δεχθεί δεν πρόκειται να κουνηθεί βλέφαρο, ενώ θα συνεχίσεις να δουλεύεις για να ξεχνιέσαι.

Κάνε like σε παλιό ποστάρισμα φίλου

Εδώ κι αν θα σου φύγει η όποια νύστα. Αν μπεις για λίγο στο Facebook και βρεις κάποιο παλιό ποστάρισμα (κυρίως ντροπιαστικό) φίλου σου, κάνε ένα like και μετά απομακρύνσου γιατί θα ακολουθήσει έκρηξη σχολίων. Θα εμφανιστεί στις κεντρικές σελίδες όλων των γνωστών και φίλων του κι εσύ θα απολαμβάνεις να κοιτάς τα σχόλια.

Ρίξε μερικά χαστούκια

Απλό και ξεκάθαρο. Νιώθεις τα μάτια σου να κλείνουν; Ρίξε μερικά χαστούκια ή λίγο νερό στο πρόσωπο και θα είσαι μια χαρά. Πάντως, αυτό με τα χαστούκια καλύτερα να το κάνεις κάπου μόνος σου, για παράδειγμα στο μπάνιο κι όχι μπροστά σε όλους. Θα σε κοιτάνε λιγάκι περίεργα.

Πιες ένα Energy Drink

Αν έχεις δοκιμάσει όλα τα άλλα και δεν έχει γίνει τίποτα, τότε σήκω από την καρέκλα, πήγαινε μέχρι τον αυτόματο πωλητή και πάρε ένα ενεργειακό ποτό. Αν δεν καταφέρουμε κάτι ΟΥΤΕ με αυτό, τότε φύγε και πήγαινε σπίτι για ύπνο. Η κατάστασή σου δεν έχει γιατρειά.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss