Τη σύλληψη του προέδρου της Samsung θα ζητήσει ειδικός εισαγγελέας για διαφθορά

Σημαντική εξέλιξη υπήρξε τις πρώτες πρωινές ώρες στο τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς στη Νότια Κορέα, με τον ειδικό εισαγγελέα της χώρας να εκδίδει ένταλμα σύλληψης του προέδρου του ομίλου της Samsung, Τζέι Λι.

Ο Λι αποτελεί κεντρικό πρόσωπο στο σκάνδαλο διαφθοράς, αφού ως πρόεδρος του ομίλου των εταιρειών της Samsung, φέρεται να δωροδόκησε με το ποσό των 36,42 εκ. δολαρίων, την Τσόι Σουν-σιλ, έμπιστη φίλη της προέδρου της χώρας Παρκ Γκιουν-Χιέ που για το λόγο αυτό καθαιρέθηκε από το αξίωμα της. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η δωροδοκία αφορούσε είτε την προσπάθεια του Λι να παραμείνει στη θέση του είτε αναφορικά με την ενοποίηση δύο θυγατρικών το 2015.

Ως αποτέλεσμα της ανάκρισης στην οποία υποβλήθηκε ο Λι την προηγούμενη εβδομάδα επί 22 ώρες, ο ειδικός εισαγγελέας ζητάει την έκδοση εντάλματος σύλληψης του προέδρου του ομίλου της Samsung με τις κατηγορίες της διαφθοράς και της υπεξαίρεσης. Το δικαστήριο της χώρας θα συνεδριάσει την Τετάρτη προκειμένου να αποφασίσει για την έκδοση του εντάλματος σύλληψης του Λι. Από την πλευρά του ο όμιλος Samsung Group σε επίσημη δήλωσή του αναφέρει ότι δε θα αποδεχτεί τις κατηγορίες που αποδίδονται στον πρόεδρο του από τον ειδικό εισαγγελέα προσθέτοντας ότι «μας είναι δύσκολο να κατανοήσουμε την απόφαση του ειδικού εισαγγελέα».

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss