Το Gumshoe είναι η ολλανδική λύση για τις πεταμένες τσίχλες

Κάθε μεγαλούπολή, πόσο μάλλον μία μητρόπολη, έχει τα προβλήματά της. Έτσι και το Άμστερνταμ έχει το εξής ζήτημα: Οι πολίτες του μασάνε τσίχλα και τη φτύνουν κάτω! 

Γενικά οι Ολλανδοί συνηθίζουν να φτύνουν κάτω την τσίχλα τους. Κάθε χρόνο, στους δρόμους της Ολλανδίας μαζεύονται περί τα 1,5 εκατομμύρια κιλά τσίχλες (μασημένες τσίχλες). Και οι ολλανδικοί δήμοι ξοδεύουν εκατομμύρια ευρώ για να τους καθαρίσουν.

Όμως, οι Ολλανδοί είναι επινοητικοί άνθρωποι. Και γεννημένοι επιχειρηματίες. Συνδυασμός των δύο χαρακτηριστικών οδήγησε τις αρχές της μητροπολιτικής περιοχής του Άμστερνταμ σε μια ευφάνταστη λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Κατασκεύασαν το «Gumshoe», ένα αθλητικό παπούτσι του οποίου η σόλα είναι από ανακυκλωμένες μασημένες τσίχλες! Το καινούργιο ελαστικό ήταν προϊόν της συνεργασίας της Publicis One και της Gum-Tec.

Το πλέον αξιοσημείωτο: Η τοπική φίρμα αθλητικών παπουτσιών σχεδίασε το «Τσιχλοπάπουτσο» με τέτοιο τρόπο ώστε στο κάτω μέρος της σόλας να είναι ο χάρτης του Άμστερνταμ.

«Το να προσθέσουμε καινούργιους κανονισμούς και περιορισμούς για να μειώσουμε το πρόβλημα της τσίχλας δεν ταιριάζει στην αποστολή που έχουμε» δήλωσε στο Designboom, το στέλεχος της Αρχής που είναι υπεύθυνη για τη μητροπολιτική περιοχή του Άμστερνταμ, Μουστάφα Τανριβέρντι. «Μ’ αυτά τα αθλητικά παπούτσια κάνουμε τον κόσμο μέρος του προβλήματος, ή μάλλον, της λύσης του προβλήματος. Έτσι, ο αντίκτυπος είναι μεγαλύτερος» πρόσθεσε.

Εύσημα για την πρακτική λύση του προβλήματος. Αξιοζήλευτη η αντιμετώπιση των κατοίκων από τις αρχές της πόλης (όχι άλλες απαγορεύσεις – κάνουμε τον κόσμο μέρος της λύσης του προβλήματος).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss