Το Ιράν αψηφά τις αμερικανικές κυρώσεις – Θα συνεχίσει να πουλά πετρέλαιο

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί διαβεβαίωσε σήμερα ότι η χώρα του θα «παρακάμπτει με περηφάνια» τις νέες αμερικανικές κυρώσεις, οι οποίες τίθενται σήμερα σε ισχύ εναντίον του ιρανικού πετρελαϊκού και οικονομικού τομέα.

«Ανακοινώνω ότι θα παρακάμπτουμε με περηφάνια τις παράνομες και άδικες κυρώσεις σας διότι παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο», τόνισε ο Ροχανί στη διάρκεια τηλεοπτικού του διαγγέλματος.

«Η Αμερική ήθελε να περιορίσει στο μηδέν τις πωλήσεις του ιρανικού πετρελαίου (…) όμως θα συνεχίσουμε να πουλάμε το πετρέλαιό μας (…) να παρακάμπτουμε τις κυρώσεις», πρόσθεσε ο Ιρανός πρόεδρος.

Έξι μήνες μετά την απόσυρση των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επαναφέρει σήμερα σε ισχύ όλες τις κυρώσεις που είχαν αρθεί εναντίον της Τεχεράνης.

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση οικονομικού πολέμου και αντιμετωπίζουμε μια απόπειρα εκφοβισμού. Πιστεύω ότι σε όλη την αμερικανική Ιστορία δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποιος στον Λευκό Οίκο που να παραβιάζει τόσο κατάφορα το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες», κατήγγειλε ο Ροχανί.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss