Movies - TV

Το Netflix ανακοίνωσε τα νεα (και Ευρωπαϊκά) του project

Με περισσότερα από 100 πρότζεκτ που προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή (ΕΜΕΑ) το 2018, το Netflix εστιάζει στις τοπικές παραγωγές, προκειμένου να ικανοποιήσει τους χρήστες παγκοσμίως

Το Netflix, η κορυφαία διαδικτυακή υπηρεσία ψυχαγωγίας παγκοσμίως, ενδυναμώνει τις τοπικές φωνές, για να φέρει στον κόσμο το 2018 νέες, ποικίλες και ανεπανάληπτες ιστορίες από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (ΕΜΕΑ).

Το Netflix πιστεύει ότι οι σπουδαίες ιστορίες μπορούν να προέλθουν από παντού και ότι μερικοί από τους καλύτερους δημιουργούς περιεχομένου βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Γι’ αυτό το λόγο, αυτή τη χρονιά, οι χρήστες από όλο τον κόσμο θα μπορούν να παρακολουθήσουν και να απολαύσουν περισσότερα από 100 πρότζεκτ προερχόμενα από 16 χώρες που εκτείνονται από την Ευρώπη μέχρι – για πρώτη φορά – τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, σε 16 γλώσσες. Αυτό σχεδόν διπλασιάζει τον αριθμό παραγωγών και επενδύσεων από το 2017 και αντιστοιχεί σε περισσότερους από 35.000 θέσεις εργασίας σε αυτές τις τοπικές παραγωγές.

Σειρές που έχουν διακριθεί από κριτικούς και τηλεθεατές, όπως το Dark (Γερμανία), το Suburra (Ιταλία), το Las Chicas del Cable (Ισπανία) και το Black Mirror (Ηνωμένο Βασίλειο) έχουν αποδείξει ότι όταν το περιεχόμενο είναι σπουδαίο μπορεί να έχει απήχηση στα μέλη όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Για παράδειγμα το Dark, το οποίο έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Δεκέμβριο, απέκτησε απροσδόκητα φανατικό κοινό σε χώρες όπως η Χιλή, το Μπαγκλαντές και ο Καναδάς, ενώ για κάθε ώρα παρακολούθησης στη Γερμανία, συμπληρώνονταν εννέα ώρες παρακολούθησης σε διεθνές επίπεδο.

«Πεποίθησή μας είναι ότι η σπουδαία μυθοπλασία υπερβαίνει τα σύνορα. Όταν ιστορίες από διαφορετικές χώρες, γλώσσες και πολιτισμούς βρίσκουν μία παγκόσμια πλατφόρμα όπου ο μόνος περιορισμός είναι η φαντασία του δημιουργού, τότε εμφανίζονται μοναδικές αλλά και παγκόσμιες ιστορίες, οι οποίες αγκαλιάζονται από το παγκόσμιο τηλεοπτικό κοινό», δήλωσε ο Ted Sarandos, Διευθυντής Προγράμματος του Netflix.

Για αυτό τον λόγο πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη ο διευθυντής προγράμματος του Netflix, αποκάλυψε 10 νέα ευρωπαϊκά πρότζεκτ τα οποία συμπεριλαμβάνουν: επτά πρωτότυπες σειρές – την πρώτη πρωτότυπη ολλανδική σειρά (Ολλανδία), το Mortel (Γαλλία), το The Wave (Γερμανία), το Luna Nera (Ιταλία), το Η Τέλεια Ληστεία–Μέρος 3 (Ισπανία), το The English Game (Ηνωμένο Βασίλειο), το Turn Up Charlie (Ηνωμένο Βασίλειο), δύο ντοκιμαντέρ – μία γαλλική σειρά ντοκιμαντέρ, το The Staircase, (γαλλική παραγωγή γυρισμένη στις ΗΠΑ) καθώς και μία ταινία με τίτλο Rimetti a Noi i Nostri Debiti (Ιταλία).

Επίσης, από τον Λίβανο ως τη Σκωτία, από τη Σουηδία ως την Ιορδανία και από την Ισπανία ως την Πολωνία, οι επερχόμενες τοπικές παραγωγές του Netflix προέρχονται από ποικίλες κατηγορίες περιεχομένου – τηλεοπτικές σειρές, ταινίες, εκπομπές ριάλιτι, ντοκιμαντέρ, ανεξάρτητες παραγωγές, κωμωδίες stand-up, παιδικούς τίτλους και πολλά άλλα είδη περιεχομένου.

Ο Ted Sarandos πρόσθεσε: «Με περισσότερα από 100 ευρωπαϊκά πρότζεκτ να αναμένονται φέτος, δεσμευόμαστε να αποτελέσουμε μία φωνή για την ευρωπαϊκή ψυχαγωγία, δίνοντας στους γεμάτους πάθος τοπικούς δημιουργούς μια παγκόσμια πλατφόρμα για να μοιραστούν το όραμά τους, και προσφέροντας στους καταναλωτές παγκοσμίως μοναδικές και ποικίλες ιστορίες που μπορούν να ανακαλύψουν και να απολαύσουν οπουδήποτε, ανά πάσα στιγμή και ταυτόχρονα, ανεξάρτητα από τον τόπο ή τη γλώσσα καταγωγής τους. Και αυτό είναι μόνο η αρχή του ταξιδιού μας

attends (PANEL NAME) panel during Netflix ‘See What’s Next’ event at Villa Miani on April 18, 2018 in Rome, Italy.

Περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από τα όσα ανακοίνωσε το Netflix στήν εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη:

Η πρώτη ολλανδική πρωτότυπη σειρά του Netflix, σε παραγωγή της εταιρείας Pupkin θα κάνει πρεμιέρα το 2019. Στη φιλελεύθερη πόλη του Άμστερνταμ, αυτοί οι Ολλανδοί φοιτητές τα έχουν όλα: νιάτα, πλούτο, σεξ, δύναμη … αλλά και την πρόσβαση σε μια πύλη, την οποία άνοιξαν τυχαία, που θα τους οδηγήσει σε έναν δαιμονικό κόσμο από την ολλανδική Χρυσή Εποχή.

Mortel (Γαλλία). Η πέμπτη πρωτότυπη σειρά του Netflix από τη Γαλλία αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας εφήβων, τους οποίους ενώνει μία υπερφυσική δύναμη. Η σειρά θα έχει την υπογραφή του Frédéric Garcia και της Mandarin Television.

The Wave (Γερμανία). Η τρίτη πρωτότυπη σειρά του Netflix από τη Γερμανία βασίζεται στην επιτυχημένη ταινία THE WAVE και είναι εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα. Την παραγωγή υπογράφει η Rat Pack σε συνεργασία με την Sony Picture Television Germany.

Luna Nera (Ιταλία) Μία πρωτότυπη ιταλική σειρά με θέμα τις γυναίκες που ήταν ύποπτες για μαγεία τον 17ο αιώνα στην Ιταλία, από τους Francesca Manieri, Laura Paolucci και Tiziana Triana, σε παραγωγή της Fandango.

Η Τέλεια Ληστεία Μέρος 3 (Ισπανία). Μετά την παγκόσμια επιτυχία του 1ου και το 2ου Μέρους της ισπανικής ληστείας που έκανε πάταγο, ο “Professor” οργανώνει νέες ληστείες, οι οποίες θα αποκαλυφθούν το 2019.

The English Game (Ηνωμένο Βασίλειο). Ένα δράμα αποτελούμενο από έξι μέρη, με θέμα την εφεύρεση του ποδοσφαίρου και το πώς όσοι συμμετείχαν στη δημιουργία του κατόρθωσαν να υπερσκελίσουν το ταξικό χάσμα και να καθιερώσουν το ποδόσφαιρο ως το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο. Πίσω από την παραγωγή βρίσκεται η 42, ενώ το σενάριο υπογράφει ο δημιουργός του Downton Abbey, Julian Fellowes.

Turn Up Charlie (ΗΒ), μια νέα πρωτότυπη κωμική σειρά του Netflix από το Ηνωμένο Βασίλειο με πρωταγωνιστή τον Idris Elba. Τη διεύθυνση παραγωγής της σειράς, η οποία θα χωριστεί σε 8 επεισόδια, υπογράφουν οι Idris Elba και Gary Reich.

Δύο νέες σειρές ντοκιμαντέρ:

Μία σειρά ντοκιμαντέρ βασισμένη σε μία από τις μεγαλύτερες ανεξιχνίαστες υποθέσεις στη γαλλική Ιστορία- τη δολοφονία του Grégory Villemin το 1984. Η Elodie Polo Ackermann θα έχει ρόλο παραγωγού (Imagissime – Lagardère Studios), ενώ showrunner θα αναλάβει ο Gilles Marchand.

The Staircase, η συναρπαστική ιστορία του Michael Peterson, ενός συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων που κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της συζύγου του Kathleen όταν εκείνη βρέθηκε νεκρή στα σκαλιά του σπιτιού τους, και της 16χρονης δικαστικής διαμάχης που ακολούθησε. Τα ολοκαίνουργια επεισόδια αυτού του πραγματικού εγκλήματος-φαινόμενο θα γίνουν διαθέσιμα παράλληλα με την σειρά μυθοπλασίας. Την παραγωγή υπογράφει ο Matthieu Belghiti και ο βραβευμένος με Όσκαρ Jean-Xavier de Lestrade, ο οποίος βρίσκεται και πίσω από την σκηνοθεσία.

Η πρώτη πρωτότυπη ιταλική ταινία Rimetti a Noi i Nostri Debiti («Άφες ημίν τα οφειλήματα ημών»), από τον Antonio Morabito, με τους Claudio Santamaria, Marco Giallini και Jerzy Stuhr. Η ταινία ακολουθεί έναν σπεσιαλίστα στην παρενόχληση οφειλετών σε εταιρείες και τράπεζες, καθώς μαθαίνει τα μυστικά του επαγγέλματος σε έναν νέο συνάδελφο.

Το Netflix ανακοίνωσε επίσης τα παρακάτω:

GLOW – Η παγκόσμια πρεμιέρα της 2ης σεζόν ορίζεται για την Παρασκευή 29 Ιουνίου

Maniac – Παγκόσμια κυκλοφορία πρώτων φωτογραφιών. Με πρωταγωνιστές τους Emma Stone και Jonah Hill και σε σκηνοθεσία του Cary Fukunaga, το Maniac είναι η ιστορία δύο αγνώστων που βρίσκονται σε μια φαρμακευτική δίκαστική διαμάχη που πήγε στραβά.

Stranger Things S3 – Ο Jake Busey (Στρατιώτες του Σύμπαντος, Επαφή, Πράκτορες της Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α, Από το Σούρουπο ως την Αυγή) και ο Cary Elwes (Glory, ο Δρόμος για τη Δόξα, Μέρες Κεραυνού, Δράκουλας, Robin Hood: Οι Ήρωες με τα Κολάν, The Princess Bride) προστίθενται στο cast της 3ης σεζόν. Ο Cary θα ενσαρκώσει τον “Δήμαρχο Κλάιν” ενώ ο Jake θα αναλάβει τον ρόλο του “Μπρους”.

 

Tags
Loading...

Related Articles