Tom Cruise, Javier Bardem, Johnny Depp και Russell Crowe… στο Dark Universe της Universal

Ένας νέος κόσμος Θεών και Τεράτων“. Αυτή είναι η προσδοκία της Universal, η οποία βγάζει απο το υπογειό της, όλες τις κλασσικές της ταινίες τεράτων, που πρόσφεραν αυθεντικές ανατριχίλες πρίν από 90 σχεδόν χρόνια, με σκοπό να δημιουργήσει το δικό της κινηματογραφικό σύμπαν, που το ονομάζει Dark Universe.

Την αρχή της σειράς ταινιών θα κάνει Η Μούμια του Tom Cruise και με συνδετικό κρίκο τον Δρ. Τζέκιλ/Κο Χάιντ, με τον βραβευμένο με Όσκαρ Russell Crowe (Gladiator) στον εμβληματικό ρόλο του σχιζοφρενή γιατρού που βασίζεται στο ομώνυμο, κλασικό μυθιστόρημα του Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον, την σκυτάλη θα πάρουν οι Frankenstein και Invisible Man.

Έτσι μετά τον Tom Cruice, η Universal έχει ηδη κλείσει τον Javier Bardem ως το τέρας του Frankenstein για το ριμέικ του Bride of Frankestein που θα σκηνοθετήσει ο Bill Gondon του φετινού μεγάλου hit Beauty and the Beast, με ημερομηνία κυκλοφορίας 14 Φεβρουαρίου του 2019.

Και τα καλά νεα συνεχίζονται…. Η Universal θα μας παρουσιάσει επίσης τον Johnny Depp ως τον ‘The Invisible Man‘. O Depp θα υποδυθεί τον Δρ Τζακ Γκρίφιν, έναν επιστήμονα που κάνει τον εαυτό του αόρατο και χάνει τη λογική του σταδιακά, όπως συμβαίνει στη διαχρονική νουβέλα φαντασίας του Χέρμπερτ Τζορτζ Γουέλς, που γράφτηκε το 1897. Η πρώτη φορά που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το έργο του Γουέλς, ήταν το 1933, στο ομώνυμο φιλμ της Universal, όπου πρωταγωνιστούσε ο Claude Rains.

Σύμφωνα με τη Universal (όπως θα διαβάσετε παρακάτω), οι ταινίες συνδέονται μέσω ενός “μυστηριώδους, πολυεθνικού οργανισμού” με την ονομασία Prodigium, στην κεφαλή του οποίου βρίσκεται ο Dr. Jekyll.

Οι ταινίες του Dark Universe συνδέονται μέσα από ένα μυστηριώδη, πολυεθνικό οργανισμό γνωστό ως Prodigium. Ηγέτης του ο αινιγματικός και πανέξυπνος Dr. Henry Jekyll, ενώ η αποστολή του είναι να βρίσκει, να μελετά και – όταν κρίνεται απαραίτητο – να καταστρέφει το κακό το οποίο έχει πάρει τη μορφή τεράτων στον κόσμο μας. Έξω από την αιγίδα οποιασδήποτε κυβέρνησης και με πρακτικές κρυμμένες μέσα σε χιλιετίες μυστικότητας, το Prodigium προστατεύει το κοινό από τη γνώση του κακού που υπάρχει στην αντίπερα πλευρά της λεπτής μεμβράνης της πολιτισμένης κοινωνίας…και θα κάνει ότι χρειάζεται για να το περιορίσει“.

Φυσικά με αυτή την ανακοίνωση δε θα μας φανεί καθόλου παράξενο αν κάποια στιγμή εμφανιστούν όλα τα θρυλικά τέρατα μαζί.

Οι βασικοί δημιουργοί του Dark Universe είναι ο σκηνοθέτης του “The Mummy” Alex Kurtzman, ο Chris Morgan (ο παραγωγός που βρίσκεται πίσω από το franchise του The Fast and the Furious), ο Christopher McQuarrie (ο σκηνοθέτης του Mission: Impossible Rogue Nation και Jack Reacher) και ο David Koepp (συγγραφέας του Spider-Man 2002).

Η Universal, για να δώσει και ενα εορταστικό χαρακτήρα στο ολο project, κυκλοφόρησε ενα video με ολα τα θρυλικά της τέρατα, με την μουσική υπόκρουση του Danny Elfman.

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss