Τράπεζα Πειραιώς: Κλείσιμο καταστημάτων και θυγατρικών – εκατοντάδες απολύσεις

Εκατοντάδες απολύσεις σχεδιάζει η Τράπεζα Πειραιώς για το 2017 στα πλαίσια σχεδίου αναδιάρθρωσης που προβλέπει περιορισμό του λειτουργικού κόστους. Βάση του σχεδίου, το λειτουργικό κόστος για την Ελλάδα θα πρέπει να υποχωρήσει κάτω από το 1,1 δισ. ευρώ ως τα τέλη του 2017.

Για τον λόγο αυτό αναμένεται να κλείσουν 10 ακόμη καταστήματα, αριθμώντας τα 650 καταστήματα μέχρι το τέλος του χρόνου

Το δίκτυο καταστημάτων του ομίλου, στο τέλος του ∆εκεμβρίου 2016, αριθμούσε 921 μονάδες, με 660 καταστήματα στην Ελλάδα και 261 σε 7 χώρες στο εξωτερικό.

Το δίκτυο στην Ελλάδα μειώθηκε, στη διάρκεια του 2016, κατά 49 καταστήματα, ενώ στο εξωτερικό κατά 19.

Επιπρόσθετα το σχέδιο προβλέπει την μείωση των θέσεων προσωπικού κατά 1.292άτομα η οποία θα επιτευχθεί κυρίως μέσω της πώλησης θυγατρικών και περαιτέρω αποχωρήσεων από την τράπεζα.

Ήδη στο τέλος του 2016, το εν Ελλάδι προσωπικό περιορίστηκε στις 14.492 άτομα, αλλά το πλάνο αναδιάρθρωσης προβλέπει ότι ως το τέλος του 2017 ο αριθμός των υπαλλήλων θα πρέπει να πέσει κάτω από 13.200 άτομα.

Το ενδεχόμενο παροχής νέων κινήτρων για συναινετικές αποχωρήσεις δεν πρέπει να αποκλειστεί.

Πέρυσι, αξίζει να σημειωθεί, έκαναν χρήση του προγράμματος εθελουσίας 1.087 άτομα με εφάπαξ κόστος 93,8 εκατ. ευρώ.

Επίσης, η τράπεζα αναμένεται να προχωρήσει εντός της φετινής χρονιάς στην πώληση μη τραπεζικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα καθώς και στην εκποίηση συμμετοχών σε μη εισηγμένες, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ.

Ήδη, βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός πώλησης για το 94% της Avis, ενώ για το ποσοστό που κατέχει η τράπεζα στην HSW έχουν ληφθεί δεσμευτικές προσφορές από δύο ενδιαφερόμενους.

Η Πειραιώς ενδεχομένως να προχωρήσει εντός της χρονιάς και σε διαγωνισμό για την πώληση του Ερρίκος Ντυνάν (ΗΜΙΘΕΑ), είτε μόνο του, είτε ως πακέτο με άλλη κλινική.

Μετά την πώληση της θυγατρικής στην Κύπρο (σ.σ. το ποσοστό της Πειραιώς περιορίστηκε στο 17,6%), αναμένεται να ακολουθήσουν κινήσεις σε Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία. Το μικρό μέγεθος των θυγατρικών της Πειραιώς επιτρέπει την εξέταση εναλλακτικών λύσεων (συγχωνεύσεις ή πώληση ποσοστού σε επενδυτή, ο οποίος θα ενισχύσει εν συνεχεία το ποσοστό του μέσω αύξησης κεφαλαίου που θα καλύψει εξ ολοκλήρου).

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss