Η «Τζάκι» της καρδιάς σου

Όμορφη, πλούσια, κομψή, καλλιεργημένη, αριστοκρατική, φινετσάτη: Υπήρξε το σύμβολο του στυλ ενός ολόκληρου έθνους. Φυσικό ήταν να ενσαρκωθεί από πολύ περσσότερες από μια ηθοποιούς στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη.

Με αφορμή την τελευταία ταινία για τη ζωή της Τζάκι Κένεντι – Ωνάση με την, υποψήφια για Οσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου, Νάταλι Πόρτμαν “Jackie”, του Pablo Larraín, αυτή είναι μια σειρά ηθοποιών που – μεταξύ άλλων – ζωντάνεψαν τη χήρα του δολοφονημένου προέδρου των ΗΠΑ:

Σήμερα η ταινία θεωρείται συλλεκτική. To 1981 η, γνωστή από τη νσυμμετοχή τους στους περίφημους “΄Αγγελους του τσάρλι” Τζάκλιν Σμιθ, έπαιξε στο ”Jacqueline Bouvier Kennedy”. Ο λόγος για μια τηλεταινία, που αναφερόταν στην περίοδο που η Τζάκι δούλευε ως φωτορεπόρτερ, ενώ η ταινία αναφερόταν και στησχέση και το γάμο της με τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι και την μετακόμιση του ζευγαριού στον Λευκό Οίκο.

H Ζακλίν Μπισέ, υποδύθηκε τη συνονόματή της, Ζακλίν Κένεντι, δυό φορές: Μία, στο φιλμ ”O Έλληνας Μεγιστάνας” – τη δραματοποιημένη βιογραφία του Αριστοτέλη Ωνάση- και άλλη μία στην τηλεταινία ”Αmerica’s prince – The John F.Kennedy Jr Story”. Στη δεύτερη υποδύθηκε τη Τζάκι σε ώριμη ηλικία φορώντας μερικές από τις αυθεντικές Halston τουαλέτες που λάνσαρε η ίδια.

Για τη σειρά ”Τhe Kennedys” ( 2011), η Κέιτι Χολμς φόρεσε με τη σειρά της το ματωμένο ροζ Chanel ταγιέρ της Τζάκι σε μια ερμηνεία που πήρε ανάμικτες κριτικές. Ο λόγος για μια επική παραγωγή του History Channel που κόστισε 30 εκατομμύρια δολάρια και δεν προβλήθηκε ποτέ Η Χολμς υποδύθηκε και πάλι την Κένεντι στη νέα μίνι δραματική σειρά ”The Kennedys: After Camelot”, που θα αρχίσει να προβάλλεται στις 2 Απριλίου 2017. Στην ταινία παρουσιάζονται οι σημαντικότεροι σταθμοί της ζωής της Κένεντι, μεταξύ αυτών το ειδύλλιο και ο γάμος της Τζάκι με τον Αριστοτέλη Ωνάση, με την Κέιτι Χολμς να παίζει τον ρόλο της Πρώτης Κυρίας και τον Αλεξάντερ Σίντιγκ να παίζει τον Ωνάση (χωρίς μεγάλη επιτυχία αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες).

Μια από τις πιο πρόσφτατες κινηματογραφικές απόπειρες να ενσαρκωθεί η Τζάκι Ω ήταν η περίπτωση της Μίνκα Κέλι  στο φιλμ The Butler (2013).  Στη συγκεκριμένη ταινία εσάρκωσε μια Πρώτη Κυρία με δύναμη, αξιοπρέπεια και ιδιαίτερη κομψότητα – όπου επίσης τα περισσότερα κοστούμια ήταν αυθεντικά.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss