Με το Xbox One X η Microsoft ψάχνει τους “σκληρούς” gamers

Στις 7 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο η μικρότερη και ισχυρότερη παιχνιδομηχανή της Microsoft, το Xbox One X. Η συσκευή, με τιμή στα 499 δολάρια, είναι σχεδιασμένη για να συνδυάζεται με τη νέα γενιά τηλεοράσεων , προκειμένου να προσφέρει ανεπανάληπτα γραφικά και παιχνίδια πιο ρεαλιστικά από ποτέ.

Η Microsoft ανακοίνωσε τη νέα παιχνιδομηχανή χθες, πριν από το άνοιγμα της Electronic Entertainment Expo (E3) του Λος Άντζελες. Και τόνισε ότι θα είναι συμβατή με παλαιότερα παιχνίδια και αξεσουάρ του Xbox.

Τόσο η Microsoft όσο και η αντίπαλη Sony προσπαθούν να ανανεώνουν τα μοντέλα τους πιο συχνά, και όχι κάθε επτά χρόνια όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Η τελευταία παιχνιδομηχανή της Microsoft είναι σχεδιασμένη για τον high-end gamer που θέλει τις καλύτερες προδιαγραφές και επιδόσεις, ενώ διαθέτει και την ανάλογη τηλεόραση. «Στοχεύουν στο κοινό που θέλει να αξιοποιήσει τα προχωρημένα χαρακτηριστικά της τηλεόρασης στην οποία έχει επενδύσει», λέει ο Μπράιαν Μπλάου, αναλυτής στην Gartner Inc.

Τα λάθη με τις τιμές

Στο παρελθόν η Microsoft έχει στραβοπατήσει ορίζοντας πολύ υψηλή τιμή για ένα παλαιότερο Xbox. Όταν κυκλοφόρησε το Xbox One το 2013 οι πωλήσεις αρχικά ήταν απογοητευτικές και ανέβηκαν μόνο όταν η εταιρεία μείωσε την τιμή των 499 δολαρίων. Η Sony είχε ανάλογα προβλήματα το 2006 με το Playstation 3, που κόστιζε από 500 μέχρι 600 δολάρια.

«Η τιμή παίζει μεγάλο ρόλο στην επιτυχία ενός λανσαρίσματος», επισημαίνει ο Μάικ Βόρχαουζ, πρόεδρος της συμβουλευτικής εταιρείας Frank N. Magid Associates. «Ο τύπος με το λιγότερο ακριβό κουτί τα πάει πάντα καλύτερα. Και αναμένω ότι αυτό θα συνεχίσει έτσι».

Κι ενώ οι κατασκευαστές δεν έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν υψηλή ζήτηση για μηχανήματα που κοστίζουν πάνω από 400 ευρώ, η Microsoft ρισκάρει ποντάροντας στους πιο αφοσιωμένους gamers. Η εταιρεία αποφάσισε να επιστρέψει στο πιο «σκληροπυρηνικό» κοινό της, καθώς με το Xbox One κατηγορήθηκε ότι το αγνόησε για να απευθυνθεί στο ευρύτερο καταναλωτικό κοινό.

Ο Φιλ Σπένσερ, επικεφαλής του τμήματος Xbox της Microsoft που έκανε την παρουσίαση, ανακοίνωσε ότι η συσκευή διαθέτει 12GB μνήμης RAM (σε σύγκριση με τα 8GB του PS4 Pro της Sony), και 6 teraflops επεξεργαστική ισχύς γραφικών (σε σχέση με τα 4.12 των αντιπάλων). Ενώ η πρεμιέρα της παιχνιδομηχανής συνοδευόταν από την ανακοίνωση 42 παιχνιδιών, από το «Assassin’s Creed Origins» που εκτυλίσσεται στην Αρχαία Αίγυπτο, μέχρι το ράλι «Forza Motorsport 7», που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Porsche.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss