«Ζωή μετά χαμηλών πτήσεων» στο Vault

«Οι ήρωες του Αρκά εθεάθησαν στο θέατρο Vault σε χαμηλές πτήσεις. Θα γίνουν μαλλί με μαλλί μέχρι να ικανοποιηθεί η Λουκρητία και να αθωωθεί ο Ισοβίτης».

Γράφει η Χαρά Κιούση

Ποιος Έλληνας δεν ψυχαγωγήθηκε με το έργο του Αρκά, που από τις αρχές του 1980 δημοσίευε σε σειρές περιοδικών και εφημερίδων τα πνευματώδη κόμικς του;

Ο Αρκά διατηρεί πεισματικά την ανωνυμία του, ενώ η ευφάνταστη δουλειά του έγινε γνωστή στο εξωτερικό γνωρίζοντας την επιτυχία. Τα σκίτσα του δίχως την επιδίωξη πολιτικής προπαγάνδας, απευθύνονται σε κάθε άνθρωπο που διαθέτει αίσθηση χιούμορ. Σε φοβερά εμπνευσμένες εικόνες με μπόλικη φαντασία και οξύνοια παίζει με τις λέξεις, με τα στερεότυπα και τις κοινωνικές συμβάσεις, γνωρίζοντας καλά πως να διαχειρίζεται τη γνώμη του.

Τα κόμικς του Αρκά δίχως να κρίνουν, να προϊδεάζουν , να κάνουν σάτιρα ή να παρεμβαίνουν μας διασκεδάζουν με την ευρηματικότητα των θεμάτων τους. Πνευματώδεις αστεϊσμοί με καυστικό χιούμορ εμπνέουν την πένα του και κάνει τις καλλιτεχνικές επιδρομές του. Το Vault σε συνεργασία με τον ΚΙΝΗΤΗΡΑ, σε πτήσεις υψηλές, μας ξάφνιασαν ευχάριστα αξιοποιώντας και αναδεικνύοντας τις πετυχημένες γελοιογραφίες.

Η θεατρική διασκευή και η ευφάνταστη σκηνοθετική σύλληψη του Δημήτρη Αγορά ζωντάνεψαν τους ήρωες του Αρκά. Η πρωτότυπη και όμορφη μουσική του Μάνου Αντωνιάδη, τα σουρεαλιστικά κοστούμια της Κωνσταντίνας Βαφειάδου και το λιτό σκηνικό με τις ποληχριστικές απλούστατες ξύλινες κατασκευές, που μεταμορφώνουν τον χρόνο της σκηνής, συνετέλεσαν στο να αναπαρασταθούν οι κωμικές εικόνες. Καθόσον μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, το απολαυστικό σκηνικό που προέκυψε από το λεκτικό παιχνίδι, ενισχύθηκε από τους εκφραστικούς μορφασμούς, την απαιτητική κίνηση και την εύθυμη διάθεση των ερμηνευτών, που μας έφτιαξαν το κέφι.

Με σβελτάδα, τσαγανό και μεράκι, με αμείωτο ρυθμό και ενέργεια οι εφτά ηθοποιοί επέτυχαν μια ιδιαίτερη επικοινωνία με τους θεατές, προξενώντας αυθόρμητο και πηγαίο γέλιο. Η σκηνή σφύζει από ζωή όπως και οι γελοιογραφούμενοι χαρακτήρες των ζωγραφικών παραστάσεων, που αναπαρίστανται και μεταφέρουν άμεσα στο κοινό το δριμύ πνεύμα του σκιτσογράφου.

Ο Μπαμπάς Σπουργίτης, που φαρμακωμένος από την απιστία της συντρόφου του, προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή του και να και να στρώσει τον απειθάρχητο γιο του. Ο Ισοβίτης που βρίσκει παρηγοριά στον βρωμερό ποντικό Μοντεχρήστο, ενώ ο Θανατοποινίτης γράφει την αυτοβιογραφία του ελπίζοντας χάρη.

Η Λουκρητία που απεγνωσμένα ψάχνει εραστή, έχοντας συντροφιά της τον ευνούχο Καστράτο, ενώ σ’ ένα κομμωτήριο κάποιες γυναίκες κοντεύουν να πιαστούν μαλλί με μαλλί. Τέλος η Κόλαση κι ο Παράδεισος με την ακούραστη πένα του Αρκά να επιβεβαιώνει πως τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως μας τα είπανε.

Η ζεστή και η παρεϊστικη φωλιά του Vault με τις όμορφες μουσικές και τα ποτά του Μάνου θα σας προετοιμάσουν για το καλύτερο. Την αισιοδοξία, τη δύναμη και την ψυχική ευφορία που θα αισθανθείτε, παρακολουθώντας τη χαρούμενη παράσταση.

Πληροφορίες παράστασης

Συντελεστές
Συγγραφέας: ΑΡΚΑΣ
Θεατρική Διασκευή/σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγοράς
Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Μάνος Αντωνιάδης
Κοστούμια: Κωνσταντινιά Βαφειάδου
Σκηνικά: Δημήτρης Αγοράς – Μαρία Κακάρογλου
Κίνηση: Αντιγόνη Γύρα
Φωτισμοί: Anti Steve
Βοηθός Σκηνοθέτη: ‘Ελενα Τυρέα
Γραφιστική Επιμέλεια/ Σχεδιασμός Αφίσας: Σοφία Αποστολοπούλου
Τρέιλερ: Στέφανος Κοσμίδης
Φωτογραφίες: Σπύρος Περδίου
Κομμώσεις: Γιώργος Νικολαΐδης
Παραγωγή: VAULT – ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Παίζουν: Δημήτρης Αγοράς, Έλενα Αρβανίτη, Αλέξης Βιδαλάκης, Δημήτρης Κανέλλος. Στέφανος Κοσμίδης, Μαρία Μπαλούτσου, Χαρά Τσιτομενέα

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 13 Ιανουαρίου – 9 Απριλίου 2017
Παρασκευή: 21:00
Σάββατο: 21:00
Κυριακή: 18:15

Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές Εισιτηρίων
Γενική είσοδος: 15 ευρώ
Μειωμένο: 12 ευρώ (Φοιτητές/Μαθητές/Σπουδαστές/Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων/ΑμεΑ)
Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ): 10 ευρώ
Ατέλειες: 5 ευρώ
Προπώληση VIVA: 12 ευρώ

Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS
Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss