Άλμα Ζωής: Διαδικτυακή Ημερίδα για τον καρκίνο

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» διοργανώνει την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021, 3:30μμ – 6μμ, Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Κλινικές μελέτες για τον καρκίνο: Αυτός ο Άγνωστος».

Τα δεδομένα από τη διεθνή ερευνητική και ιατρική κοινότητα αναδεικνύουν τόσο τη σημασία όσο και την αξία των κλινικών μελετών στην εξέλιξη και πρόοδο των θεραπειών στον τομέα του καρκίνου.

Η γνώση, όμως, των ίδιων των ασθενών για την έννοια και την ουσία των κλινικών μελετών φαίνεται να είναι ελλιπής και συχνά διαστρεβλωμένη, γεγονός που αυξάνει την ανησυχία και τον φόβο απέναντί τους. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η αποφυγή ή ακόμα και άρνηση συμμετοχής των ασθενών σε κάποια ενδεχόμενη κλινική μελέτη, η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει ουσιαστικά στην ανάπτυξη πιο επωφελών τρόπων αντιμετώπισης και θεραπειών της ασθένειας.

Για τον λόγο αυτό, η διοργάνωση μιας ημερίδας σχετικά με τις κλινικές μελέτες για τον καρκίνο, με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων αλλά και ασθενών, κρίνεται απαραίτητη και πιστεύουμε πως θα ενισχύσει τη συζήτηση για την αξία των κλινικών δοκιμών στη θεραπεία του καρκίνου ενώ παράλληλα θα συμβάλλει στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και της δημιουργίας εσφαλμένων πεποιθήσεων.

Θεματολογία

Στόχος της ημερίδας είναι η σφαιρική προσέγγιση του ζητήματος των κλινικών μελετών για τον καρκίνο, δίνοντας βήμα σε έγκριτα μέλη της ιατρικής και επιστημονικής κοινότητας καθώς και σε ασθενείς.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα νεότερα δεδομένα γύρω από τις κλινικές μελέτες και τον τρόπο που η πανδημία τής COVID-19 άλλαξε το τοπίο, να λάβουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζει κάθε ασθενής σχετικά με τις κλινικές μελέτες και για θέματα ηθικής που ενδέχεται να προκύπτουν, ενώ ειδική αναφορά θα υπάρξει σχετικά με κλινικές μελέτες που αφορούν στον καρκίνο του μαστού. Λόγο θα έχουν και οι ασθενείς, παρουσιάζοντας τη δική τους προσωπική εμπειρία και οπτική από τη συμμετοχή τους σε κλινική μελέτη.

Σε ποιους απευθύνεται – Συμμετοχή στην Ημερίδα

Η Διαδικτυακή Ημερίδα «Κλινικές μελέτες για τον καρκίνο: Αυτός ο Άγνωστος» απευθύνεται σε κάθε ασθενή με εμπειρία καρκίνου, φροντιστές, υγειονομικό προσωπικό καθώς και σε οποιονδήποτε έχει ενδιαφέρον για θέματα που αφορούν στον καρκίνο.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν

Η ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από τη σελίδα του Συλλόγου στο Facebook.

Για περισσότερες πληροφορίες και για το πρόγραμμα της ημερίδας επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συλλόγου.

Δείτε επίσης:

Η Γυναίκα γιορτάζει στην Affidea – Προληπτικός έλεγχος μαστού με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Για δεύτερη χρονιά οι Εκδόσεις Καστανιώτη προσφέρουν σε παιδιά, εφήβους και νέους μια δημιουργική διέξοδο, προκηρύσσοντας τον διαγωνισμό συγγραφής «Γίνε σήμερα ο συγγραφέας του αύριο».

Πηγή

Latest Posts

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.