Σε παρόμοιο μήκος κύματος με την πρωτόδικη απόφαση, κηρύχθηκαν ένοχοι οι 8 κατηγορούμενοι στη δίκη για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων.

Αναμένονται οι αποφάσεις του δικαστηρίου για τις ποινές που πρόκειται να επιβληθούν, ενώ εχθές η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή των κατηγορουμένων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Υπενθυμίζεται ότι το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων επέβαλε Ποινή φυλάκισης 36 μηνών με αναστολή μέχρι την έφεση στους 5 από τους 8 κατηγορούμενους, ενώ στους 3 επιβλήθηκε ποινή 150 ωρών κοινωφελούς εργασίας στο Ηράκλειο, καθώς κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης ήταν ανήλικοι.

Η ποινή των 36 μηνών μετετράπη προς 5 ευρώ την ημέρα, με τους δικηγόρους των κατηγορούμενων να εκφράζουν την απόλυτη βεβαιότητα για την αθώωση των πελατών σε δεύτερο βαθμό. Πριν από λίγες ημέρες ο εισαγγελέας έδρας της υπόθεσης είχε προτείνει την ενοχή των 8 Κρητικών για κάποιες πράξεις με την ποινή της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και τη μετατροπή της ποινής για κάποιες άλλες σε απλή σωματική βλάβη.

Μετά την εκδίκαση των 8 εφέσεων σύμφωνα με την απόφαση της Έδρας όπως αυτή ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα :

Οι πέντε από τους κατηγορουμένους που ήταν ενήλικες κρίθηκαν ένοχοι ως πρωτοδίκως ενώ για τους τρεις που ήταν ανήλικοι το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν.

Στα μαλακά έπεσαν οι κατηγορούμενοι για τον βασανισμό του Γιακουμάκη