Έρευνα δείχνει ότι η υπηρεσία Netflix χάνει όλο και περισσότερους μακροχρόνιους συνδρομητές

Όλο και περισσότεροι χρήστες του Netflix ακυρώνουν τις μακροχρόνιες συνδρομές τους σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Information.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα, οι συνδρομητές του Netflix που πλήρωναν τη γνωστή υπηρεσία streaming για περισσότερα από τρία χρόνια αντιπροσώπευαν το 13% των ακυρώσεων το πρώτο τρίμηνο του 2022.
Τα στοιχεία προέρχονται από μία έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία ερευνών και αναλύσεων Antenna, η οποία συλλέγει δεδομένα από 5 εκατομμύρια Αμερικανούς που μοιράζονται τις συνδρομές streaming τους ανώνυμα. Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι ακυρώσεις έφτασαν τα 3,6 εκατομμύρια συνολικά το τελευταίο τρίμηνο, αριθμός σημαντικό αυξημένος αν λάβουμε υπόψη μας ότι οι ακυρώσεις συνολικά τα προηγούμενα πέντε τρίμηνα δεν ήταν περισσότερες από 2,5 εκατομμύρια.
Την ώρα που ο αριθμός των ακυρώσεων αυξήθηκε, η ιστοσελίδα The Information αναφέρει ότι οι νέοι χρήστες της συνδρομητικής υπηρεσίας αντιπροσωπεύουν μικρότερο ποσοστό, κάτι που δείχνει ότι το Netflix δυσκολεύεται να διατηρήσει τους συνδρομητές του για μεγάλα χρονικά διαστήματα, γεγονός που είτε οφείλεται στην οικονομική κρίση ή στον ανταγωνισμό που αντιμετωπίζει από άλλες υπηρεσίες.
Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης, το δεύτερο τρίμηνο του 2021, οι συμμετέχοντες στην περσινή έρευνα οι οποίοι είχαν συνδρομή στην πλατφόρμα για λιγότερο από ένα χρόνο αντιπροσώπευαν το 70% των ακυρώσεων ενώ οι μακροχρόνιοι συνδρομητές που ακύρωσαν τη συνδρομή τους αντιπροσώπευαν μόλις το 6% (σήμερα το ποσοστό αυτό είναι αρκετά μεγαλύτερο). Επιστρέφοντας στη φετινή χρονιά, να αναφέρουμε ότι το 60% των ακυρώσεων έγιναν από νεότερους συνδρομητές το περασμένο τρίμηνο.
Η χρονιά ξεκίνησε άσχημα για το Netflix. Το πρώτο τ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.