«Όπως ανακοινώθηκε σήμερα στην Διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή, δεν πρόκειται να φέρει και παραπέμπει στας καλένδας το σχέδιο νόμου για την κεφαλαιοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, παρότι το έθεσε σε δημόσια διαβούλευση με πανηγυρικές ανακοινώσεις των αρμόδιων υπουργών» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία πρώτη έδωσε στη δημοσιότητα την πληροφορία για την σοβαρή αυτή αλλαγή στον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Όπως είχε γίνει γνωστό στα τέλη Ιουνίου, όταν και τέθηκε σε διαβούλευση, το νομοσχέδιο που μετατρέπει το σύστημα της επικουρικής ασφάλισης σε κεφαλαιοποιητικό, εισάγοντας ουσιαστικά στη χώρα το ασφαλιστικό σύστημα Πινοσέτ, είχε προγραμματιστεί να κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής για να ψηφιστεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

«Προφανώς υπαναχωρεί κάτω από τις μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις και την ανάδειξη από τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία του τεράστιου κοινωνικού και οικονομικού κόστους της επιχειρούμενης από την κυβέρνηση ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης» ανέφερε ακόμα η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για άτακτη υποχώρηση. Ακόμα, η ίδια υποστηρίζει πως η κυβέρνηση βρίσκεται σήμερα απομονωμένη και «εισπράττει την απόρριψη από τους εργαζόμενους και την κοινωνική πλειοψηφία για τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη και τη συνολική πολιτική της».

«Μόνο στο μυαλό του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση αλλάζει το σχεδιασμό της σχετικά με την κατάθεση του νομοσχεδίου «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά» απαντά την ίδια ώρα το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του, επιχειρώντας να πείσει πως όλα δουλεύουν βάσει προγράμματος.

«Η ηλεκτρονική διαβούλευση του νομοσχεδίου ολοκληρώνεται την επόμενη εβδομάδα, μαζί με τη διαβούλευση με τους φορείς η οποία προχωρεί παράλληλα. Αμέσως μετά θα προχωρήσει η επεξεργασία των σχετικών παρατηρήσεων και το νομοσχέδιο θα κατατεθεί για συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή πριν από το κλείσιμο της Βουλής τον Αύγουστο. Πρόθεση δε του υπουργείου και της κυβέρνησης είναι, σε κάθε περίπτωση, το νομοσχέδιο να συζητηθεί και στην Ολομέλεια της Βουλής αμέσως μετά την επαναλειτουργία της» υποστηρίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, κατηγορώντας στη συνέχεια την αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση της.

«Διερωτόμαστε, πού είναι η αλλαγή πλεύσης που είδε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πότε είχε πει η κυβέρνηση ότι θα ολοκληρωθεί η συζήτησή του πριν από τον Αύγουστο; Κυρίως όμως, είναι άραγε σοβαρό για μια αξιωματική αντιπολίτευση να βγάζει πολιτικά συμπεράσματα για το αν ένα νομοσχέδιο θα συζητηθεί 20 ημέρες πριν ή μετά; Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανώς σε απόγνωση και καταφεύγει κάθε μέρα σε μια κωμικοτραγική αντιπολίτευση. Δε φτάνει που αντιστρατεύεται ένα νομοσχέδιο το οποίο αυξάνει τις επικουρικές συντάξεις των νέων, βλέπει παράλληλα και φαντάσματα σαν αυτό με την δήθεν χρονική μετάθεση» καταλήγει η ανακοίνωση.

«Θυμάστε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα έφερνε αυξήσεις; Μάλλον ούτε ο Χατζηδάκης δεν το πίστεψε. Το τζογάρισμα συντάξεων και εισφορών δεν πρέπει απλά να καθυστερήσει, πρέπει να ακυρωθεί!» ανέφερε σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.