Ανακοινώθηκαν ακόμα χειρότερα νέα για τα σινεμά στην Ελλάδα – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0    Average: 0/5]


Η κατάσταση που ζούμε σίγουρα είναι πρωτόγνωρη και σίγουρα προτεραιότητα έχει η υγεία και η ασφάλεια όλων. Ωστόσο, τα νέα μέτρα για την εμπόδιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού δεν είναι καλά για τα σινεμά στην Ελλάδα.

Μέσα στα όσα ανακοινωθηκαν και περιμέναμε στην Αττική κυρίως και όχι μόνο (συνάθροιση λίγων ατόμων σ’ εξωτερικούς και δημόσιους χώρους για παράδειγμα) υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πληγούν και οι κλειστοί κινηματογράφοι.

Πολλοί από αυτούς είναι κλειστοί από τον Μάρτιο και περιμέναν τώρα να λειτουργήσουν, ενώ μετά το “λουκέτο” των δυο προηγούμενων βδομάδων πλέον οι κλειστοί κινηματογράφου δεν θα λειτουργήσουν μέχρι και τις 12 Οκτωβρίου.

Θα μείνουν ανοιχτά μόνο μερικά θερινά σινεμά, αρκετά εκ των οποίων βέβαια δεν έχουν και πολλές μέρες ακόμα παραστάσεων (όχι όλα φυσικά). Όσο περνάει ο καιρός που αναμένεται να χαλάσει τις επόμενες μέρες, τόσο περισσότεροι από αυτούς θα κλείσουν για την σεζόν και πλέον δημιουργείται ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα και αγωνία, πάνω από όλα για τους εργαζόμενους.

Ας ελπίσουμε τα προβλήματα να μην είναι μεγάλα για τον ήδη πληγωμένο κλάδο των κινηματογράφων και να πρυτανεύσει και η λογική των ανωτέρω κλιμακίων. Γιατί εννοείται πως πρέπει όλοι να προσέχουμε και να είμαστε υγιείς, ωστόσο θα πρέπει να βρεθεί η κατάλληλη φόρμουλα για τα σινεμά (στην προκειμένη περίπτωση), ώστε μελλοντικά να μην ξανακλείσουν και να λειτουργήσουν, έστω και με λιγότερο κόσμο.

Cineramen

Νίκος Δρίβας

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Δείτε ακόμα στο Cineramen

Κριτική για την ταινία The Beach House

02/10/2020

Η νέα ταινία του Netflix που θέλει να γίνει cult

02/10/2020

Πηγή

More Stories
Στο εδώλιο και πάλι ο κόκορας Μορίς, το «σύμβολο της αγροτικής ζωής»
%d bloggers like this: