Η Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε σήμερα καθορίζει τα νέα μέτρα για την εστίαση και τα κέντρα διασκέδασης αλλά εμφανίζεται λίγο αλλαγμένη σε σχέση με τις επίσημες ανακοινώσεις των προηγούμενων ημερών.

Τελικά:

– Ειδικά για τα κλειστά κέντρα διασκέδασης επιτρέπονται μόνο αμιγείς χώροι με κάλυψη του 85% της ωφέλιμης επιφάνειας, με τους προβλεπόμενους όρους για την τήρηση των αποστάσεων και τα μέτρα προφύλαξης. Όλα τα κέντρα διασκέδασης, υπαίθρια και κλειστά, λειτουργούν επιπλέον με τους κανόνες αποστάσεων που ισχύουν γενικά για την εστίαση

Συγκεκριμένα, οι αλλαγές αφορούν στη λειτουργία των υπαίθριων κέντρων διασκέδασης (κλαμπ, μπαρ, μπουζούκια) που θα υποδέχονται μόνο εμβολιασμένους και νοσήσαντες. Όλοι οι πελάτες πρέπει να είναι καθήμενοι.

Σημειώνεται ωστόσο ότι είχε ανακοινωθεί μεικτή χρήση στους υπαίθριους χώρους.

Την ίδια ώρα, πλήθος καταγγελιών αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα προκύπτει από κενό που έχει εντοπιστεί στην εφαρμογή σκαναρισματος πιστοποιητικών που αφορά τους πολίτες τρίτων χωρών που δεν αναγνωρίζονται από το σύστημα, καθώς και το σκανάρισμα qr code από τρίτους.