Γραφείο στην Ελλάδα ανοίγει η Amazon Web Services

H Amazon επεκτείνει την παρουσία των cloud υπηρεσιών στη χώρα μας, με τα Amazon Web Services (AWS) να έχουν πλέον επίσημη παρουσία στην Ελλάδα.

Αυτό γίνεται εφικτό μέσα από το άνοιγμα του πρώτου γραφείου των AWS στην Αθήνα, το οποίο σύμφωνα με την ανακοίνωση «είναι μέρος της διαρκούς επένδυσης της AWS στην Ελλάδα, καθώς η εταιρεία συνεχίζει τη διεύρυνση της ομάδας που στηρίζει τον αυξανόμενο αριθμό πελατών και συνεργατών της στη χώρα». Η παρουσία του γραφείου θα έχει αρχικά υποστηριχτικό χαρακτήρα, για οργανισμούς κάθε μεγέθους συμπεριλαμβανομένων startups, επιχειρήσεων και οργανισμών του δημόσιου τομέα, καθώς κάνουν την μετάβαση στο υπολογιστικό νέφος της AWS (AWS Cloud).

Υπενθυμίζουμε ότι πριν περίπου 1 χρόνο είχα ανακοινωθεί η επέκταση της υπηρεσίας Amazon CloudFront της AWS σε πέντε χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, με την Αθήνα να αποτελεί κόμβο του Content Delivery Network της εταιρείας. 

Ήδη αρκετές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τα Amazon Web Services, με το πελατολόγιο να περιλαμβάνει τις Beat, Deepsea Technologies, futurehome.gr, Madinad, Marpoint, Money Market, Orfium, Omilia, ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Qivos, Spitogatos, Voiceland, Wind Ελλάς, Workathlon και Χρυσή Ευκαιρία, καθώς και οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Επιπλέον όπως επισημάνεται, στην Αθήνα η AWS διαθέτει μία δραστήρια ομάδα χρηστών, με εκατοντάδες μέλη που οργανώνουν τοπικές συναντήσεις για προγραμματιστές με σκοπό τη δικτύωσή τους και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και τεχνογνωσίας.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανοίγουμε το πρώτο γραφείο της AWS στην Ελλάδα» δήλωσε ο Przemek Szuder, AWS Central and Eastern Europe Leader. «Καθώς οι πελάτες μας στη χώρα αυξάνονται, αποφασίσαμε να ανοίξουμε γραφείο στην Αθήνα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των νέων πελατών που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες της AWS για να καινοτομήσουν, να μειώσουν τα κόστη των πληροφοριακών συστημάτων τους και να αναπτυχθούν, εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες του υπολογιστικού νέφους (cloud). Ανυπομονούμε να καλλιεργήσουμε το πνεύμα πρωτοπορίας που υπάρχει στη χώρα και να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας ώστε να επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους για να παρέχουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες στους Έλληνες πελάτες τους και τους πολίτες».

  • 1

Πηγή

Latest Posts

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.