«Επίσημη επίσκεψη» στην περιφέρεια Πελοποννήσου αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την προσεχή Δευτέρα, έχοντας στο πλευρό του τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό και την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, καθώς αναμένεται να μιλήσει την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, αλλά και να βρεθεί σε εργοστάσια, όπως της ΤΕΡΝΑ στην Παλαιόχουνη, και να φωτογραφηθεί να περιηγείται στους χώρους του.

Ωστόσο, προβληματισμό προκαλεί η δέσμευση πίστωσης 21.000 ευρώ στην οποία προχώρησε η περιφέρεια της Πελοποννήσου, καθώς το μόνο που αναφέρεται είναι πως τα χρήματα προορίζονται για «Κάλυψη δαπανών στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού της Ελλάδος, κ. Κ. Μητσοτάκη και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σ. Λιβανού, στις 19-07-2021 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς και των συναντήσεων, ομιλιών και επαφών του», έγγραφο που έφερε στη δημοσιότητα η Αυγή. Αξίζει να σημειωθεί πως στη σχετική απόφαση της περιφέρειας δεν αναφέρεται το όνομα της Λίνας Μενδώνη, χωρίς να έχει γίνει γνωστό εάν η προσθήκη της προέκυψε αφού προγραμματίστηκε το ταξίδι.

Επίσης, ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο της επίσκεψης προκύπτει από δημοσίευμα της Καθημερινής την προηγούμενη εβδομάδα, κατά το οποίο ο Σπ. Λιβανός θεωρείται «ο πιο άγνωστος υπουργός» της κυβέρνησης, παραθέτοντας μετρήσεις εταιρείας δημοσκοπήσεων που τον κατατάσσει τελευταίο σε αναγνωρισιμότητα μεταξύ των πολιτών. Όπως αναφέρεται, το 46,3% των ερωτηθέντων δεν τον γνωρίζει καν, ενώ ένα ακόμα 16,2% δεν μπόρεσε να τον βαθμολογήσει, με την επίσκεψη του πρωθυπουργού με τον υπουργό στο πλευρό του να στοχεύει και στην ενίσχυση του επικοινωνιακού προφίλ του δεύτερου.

Σημειώνεται ακόμα πως, σύμφωνα με ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη, ο Κ. Μητσοτάκης βρέθηκε από την Παρασκευή στη Πελοπόννησο, και συγκεκριμένα στο πολυδιαφημισμένο πολυτελές θέρετρο Costa Navarino. Κατά το τοπικό messiniapress.gr, ο πρωθυπουργός βρίσκεται εκεί για μερικές «ώρες χαλάρωσης» πριν το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης της προσεχούς Δευτέρας.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από την κυβέρνηση, το πρόγραμμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού, τον οποίον θα συνοδεύουν οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός και Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, είναι το εξής:

09.15 Επίσκεψη στον “Αγροτικό Συνεταιρισμό “Ελαιώνας” στους Γαργαλιάνους.
10:00 Επίσκεψη στα “Θερμοκήπια Μιχαλακόπουλου” στο Λαγκούβαρδο Φιλιατρών.
11:00 Επίσκεψη στην Χριστιανούπολη στο ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.
12:00 Επίσκεψη στην Τερψιθέα.

12.30 Επίσκεψη στην Κυπαρισσία (Λιμάνι, Άνω Πόλη).
14:00 Επίσκεψη στην Παλαιοχούνη Αρκαδίας – μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων με ΧΥΤΥ.
14:30 Κεντρικά Γραφεία Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη.
18:30 Έναρξη εκδήλωσης για την παρουσίαση της ΚΑΠ, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.