Αναστάτωση επικράτησε το βράδυ της Τετάρτης στο λιμάνι της Ραφήνας, όταν σε πλοίο που επέστρεφε από την Ίο υπήρξαν πληροφορίες για δεκάδες ύποπτα περιστατικά.

Όπως μετάδωσε η τοπική σελίδα rpn.gr το πλοίο Super Express κατέπλευσε στις 20.30 στο λιμάνι και σε αυτό επέβαιναν περισσότερα από 70 άτομα, κυρίως νεαρής ηλικίας, τα οποία είχα ύποπτα συμπτώματα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, περίπου 30 άτομα είχαν κανονίσει να πάνε στην Ίο για ολιγοήμερες διακοπές. Στο νησί γνώρισαν και άλλα νεαρά άτομα και βρέθηκαν σε ένα μεγάλο πάρτι. Ορισμένοι από αυτούς εμφάνισαν συμπτώματα Covid-19 και έμειναν στην Ίο, καθώς δεν τους επετράπη να επιστρέψουν στη Ραφήνα. Οι υπόλοιποι μπήκαν την Τετάρτη σε καραντίνα εντός του πλοίου, όπου έσπευσε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να πραγματοποιήσει τα σχετικά τεστ, τα οποία κατέγραψαν 14 θετικά κρούσματα.

Ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επιβεβαίωσε το περιστατικό, ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ στην Ίο έμειναν τουλάχιστον δώδεκα άτομα για καραντίνα. Το πλοίο που κατέπλευσε στο λιμάνι της Ραφήνας στις 20:32 χθες με 369 επιβάτες και 28 άτομα πλήρωμα, πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από Θήρα, Ιο, Πάρο, Νάξο, Μύκονο, Τήνο. Το πρωί της Πέμπτης το Super Express απολυμάνθηκε από ειδικό συνεργείο και αναχώρησε για το καθιερωμένο δρομολόγιό του στις 08:05, αντί στις 07:05 που ήταν προγραμματισμένο.