Υπέρ της άποψης της προσωρινής ανακρίτριας τάχθηκε το Πειθαρχικό Συμβούλιο για το πρόσωπο του Λιγνάδη κρίνοντας ότι δε θα πρέπει να επιβληθεί σε βάρος του νέο ένταλμα προσωρινής κράτησης για τις νέες κατηγορίες βιασμού που αντιμετωπίζει. Έτσι, σύμφωνα με τον συνήγορό του, Αλέξη Κούγια, το ανώτερο όριο προσωρινής κράτησης για τον γνωστό σκηνοθέτη είναι 18 μήνες.

Για το ζήτημα του νέου εντάλματος σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη είχε ανακύψει διαφωνία ανάμεσα στην ανακρίτρια της υπόθεσης και τον αρμόδιο εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων. Η ανακρίτρια εξέφρασε την άποψη ότι πρόκειται για την ίδια υπόθεση με αυτήν για την οποία ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και κατά συνέπεια δε χωρεί δεύτερη προφυλάκιση, ενώ ο εισαγγελέας θεωρούσε ότι πρόκειται για διαφορετικές υποθέσεις και ζήτησε να εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κράτησης. Το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε να μην υπάρξει νέα, δεύτερη, προφυλάκιση για τον κατηγορούμενο.

To δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για την υπόθεση: «Υπέρ της απόψεως του επικεφαλής του γραφείου μας κου Αλεξίου Κούγια και της απόψεως της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας κας Μπότση ετάχθη το Τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο εκλήθη να επιλύσει τη διαφωνία που ανεδείχθη με την αντίθετη άποψη του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών κου Ελευθεριάνου και αποφάσισε να μην εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κρατήσεως κατά του εντολέως μας κου Δημητρίου Λιγνάδη για τις 2 νέες περιπτώσεις φερομένων βιασμών, για τις οποίες κατηγορείται (συνολικά είναι 4 οι κατηγορίες βιασμού που αντιμετωπίζει), και κατ’ αυτό τον τρόπο το ανώτατο χρονικό πλαίσιο της προσωρινής του κρατήσεως περιορίζεται στους 18 μήνες.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό ενός ανηλίκου, κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης και ενός ενηλίκου, που τον έφεραν αντιμέτωπο, έπειτα από εισαγγελική έρευνα, με τις δύο νέες διώξεις για σεξουαλική βία. Οι δύο δικογραφίες σχηματίστηκαν μετά την καταγγελία 24χρονου σήμερα άνδρα, ο οποίος λίγες ημέρες μετά την προφυλάκιση του κατηγορουμένου κατέθεσε ότι πριν από επτά χρόνια βιάστηκε από τον Δ. Λιγνάδη δύο φορές και την καταγγελία άνδρα για βιασμό το 2018 και όντας ενήλικος, στο σπίτι του σκηνοθέτη-ηθοποιού.