- Advertisement -

«Είναι η πολλοστή φορά εν μέσω της πανδημίας που ο κ. Τσίπρας αντί να καλέσει σε τήρηση των μέτρων και να συστήσει στους πολίτες να εμβολιαστούν, ψαρεύει στα θολά νερά της καταστροφολογίας» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, στον απόηχο της συνέντευξης που παραχώρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρωινή εκπομπή του ANT1 και στον Γιώργο Παπαδάκη. 

Σημειώνεται πως στην εν λόγω συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε ως «ξεστοκάρισμα» το άνοιγμα της πλατφόρμας για την ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca, προκαλώντας την σφοδρή αντίδραση της κυβερνητικής εκπροσώπου.

Ολόκληρο το απόσπασμα έχει ως εξής:

Αλ. Τσίπρας: Άνοιξε η πλατφόρμα επιτέλους, έστω και για τα AstraZeneca, για να ξεστοκάρουμε εν πάση περιπτώσει, γιατί δυστυχώς, και θέλω να το πω…

Γ. Παπαδάκης: Αυτό δεν είναι κακό τώρα που λέτε;

Αλ. Τσίπρας: Άνοιξε η πλατφόρμα 30-39.

Γ. Παπαδάκης: Και ακούει τον πρώην πρωθυπουργό να λέει ότι «ξέρεις κάτι, πάνε να ξεστοκάρουν ένα εμβόλιο το οποίο είναι επικίνδυνο». Αυτό θα αντιληφθεί αυτός που μας ακούει.

Αλ. Τσίπρας: Όχι, εγώ θα μιλήσω πολύ καθαρά.

Γ. Παπαδάκης: Το «ξεστοκάρισμα» ξέρετε τι σημαίνει.

Αλ. Τσίπρας: Θα μιλήσω πολύ καθαρά και θα πω ότι, δυστυχώς, δεν είχαμε την επάρκεια των εμβολίων για να μπορέσει γρήγορα να εμβολιαστεί ο κόσμος.

Γ. Παπαδάκης: Όντως, λόγω ευρωπαϊκού αλαλούμ…

Αλ. Τσίπρας: Δυστυχώς, δημιουργήθηκε και ένα κλίμα αρνητικό για το συγκεκριμένο εμβόλιο. Εγώ θα μιλήσω έξω απ’ τα δόντια λέγοντας ότι εδώ υπάρχουν και συγκρούσεις συμφερόντων εταιρειών. Διότι δε μπορεί αυτή τη στιγμή ένας ολόκληρος πληθυσμός στη Μεγάλη Βρετανία να έχει εμβολιαστεί με AstraZeneca, όλοι οι Βρετανοί έχουν εμβολιαστεί με AstraZeneca και δε μπορεί αυτό να δημιουργεί υπόνοιες μονάχα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εκεί να είναι όλα μια χαρά. Όλα τα εμβόλια έχουν κάποιες παρενέργειες, αυτό όμως που πρέπει να καταλάβει ο μέσος πολίτης που μας ακούει, είναι ότι οι πιθανότητες να έχει κάποιες παρενέργειες από το εμβόλιο, είναι μηδαμινές σε σχέση με τις πιθανότητες που έχει να κολλήσει τον κορωνοϊό και να περάσει δύσκολα και ενδεχομένως να μη γλιτώσει.

Η Αρ. Πελώνη κατηγόρησε στη συνέχεια τον Αλ. Τσίπρα πως «ξεπέρασε και τον χειρότερο εαυτό του, κάνοντας την αδιανόητη για πρώην πρωθυπουργό και νυν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωση ότι η κυβέρνηση άνοιξε την πλατφόρμα των εμβολιασμών για την ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών πολύ νωρίτερα από το προγραμματισμένο, για να “ξεστοκάρει”» και δήλωσε πως η εν λόγω δήλωση «προσβάλλει τους νέους που ήδη εμβολιάζονται».

Εγκάλεσε στη συνέχεια τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «μετατρέπει τον εαυτό του σε αρνητή του μεγαλύτερου διακυβεύματος της εποχής που είναι το χτίσιμο του τείχους ανοσίας» και τον χαρακτήρισε ως «ανεύθυνο και πλέον αυταπόδεικτα συνειδητό υπονομευτή της εθνικής προσπάθειας κατά της πανδημίας» υποστηρίζοντας πως «το μόνο που δεν είπε καθαρά ο κ. Τσίπρας, είναι να μην κάνει κανείς το εμβόλιο».

Για «“Πελώνειο” θράσος» και «κυνισμό» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

«Θέλει πολύ μεγάλο θράσος να μιλούν για ανευθυνότητα στον εμβολιασμό αυτοί που έσπευσαν να εμβολιάσουν 38άρηδες υπουργούς και συνεργάτες τους εδώ και πέντε μήνες, ενώ όλοι οι συνομήλικοι τους περίμεναν πότε θα έρθει η σειρά τους» απαντά στην ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος και προσθέτει πως «θέλει πολύ μεγάλο θράσος το όψιμο ενδιαφέρον για τους νέους, όταν εδώ και έναν χρόνο άθλια τους στοχοποιείς ως υπαίτιους για την πανδημία».

«Το να επιτίθεσαι, όμως, στον πολιτικό σου αντίπαλο με την κατηγορία ότι ενθαρρύνει τον αντι-εμβολιασμό, τη στιγμή που αυτός κάνει έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν με όλα τα εμβόλια και ειδικά της AstraZeneca, δεν θέλει απλά θράσος, θέλει “Πελώνειο” θράσος» σχολιάζει στη συνέχεια, δηλώνοντας πως «με την ανακοίνωσή της αυτή η κυβερνητική εκπρόσωπος αποδεικνύει τον απόλυτο κυνισμό της κυβέρνησης. Δεν τους ενδιαφέρει ποια διαστρεβλωμένα μηνύματα θα εκπέμψουν για τον εμβολιασμό, αρκεί να το χρεώσουν στον Τσίπρα. Είναι σίγουρο ότι οι σημερινές ανακοινώσεις της δεν θα έχουν καλύτερη τύχη από τις παλαιότερες αναρτήσεις της στο twitter» καταλήγει ο Ν. Ηλιόπουλος.