Με τον πιο επίσημο τρόπο πλέον η κυβέρνηση διαφημίζει ότι θα «υποδεχθεί» πιθανές ροές προσφύγων από το Αφγανιστάν με δυνάμεις καταστολής στις πύλες εισόδου της χώρας. «Βέβαιο είναι ότι δεν θα επιτρέψουμε στη χώρα να ξαναζήσουμε σκηνές του 2015. Η Ελλάδα δεν θα ξαναγίνει ξέφραγο αμπέλι» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ι. Οικονόμου, κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου είπε επίσης ότι βρίσκονται σε εγρήγορση όλες οι δυνάμεις αποτροπής σε όλες τις πύλες εισόδου και απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Δεν καταλαβαίνω την επιλογή τους να θυμίζουν τις ολέθριες συνέπειες της μεταναστευτικής τους πολιτικής για την ελληνική επικράτεια και κυρίως για τα νησιά. Βέβαιο είναι ότι δεν θα επιτρέψουμε στη χώρα να ξαναζήσουμε σκηνές του 2015. Η Ελλάδα δεν θα ξαναγίνει ξέφραγο αμπέλι. Ο κόσμος το έχει καθαρό στο μυαλό του. Δεν θα ξαναγυρίσουμε σε καταστάσεις 2015».

Εξάλλου, δεν είναι τυχαία η αυριανή επίσκεψη μονάδων και φυλάκιων στη ζώνη ευθύνης του Δ Σώματος Στρατού από τους υπουργούς Εθνικής ‘Άμυνας, Νικόλαου Παναγιωτόπουλου και Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Μάλιστα, θα συνοδεύονται από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη πληροφορίες ανέφεραν πως αναμένεται ενίσχυση φύλαξης των συνόρων στον Έβρο και τα νησιά. Παράλληλα, ανέφεραν πως θα γίνουν προσπάθειες να αντιμετωπιστεί ένα πιθανό νέο κύμα προσφύγων με ενιαίο τρόπο, σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.