Εγγενείς Arm εκδόσεις των Visual Studio 2022 και άλλων dev εργαλείων ετοιμάζει η Microsoft

Μία από τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν από το συνέδριο προγραμματιστών Build της Microsoft, είναι τα σχέδια κυκλοφορίας της εταιρείας εγγενών εκδόσεων Arm64 για το Visual Studio 2022 και το VS Code.

Μια πρώτη γεύση θα μπορέσουμε να πάρουμε «τις επόμενες εβδομάδες» μέσω μιας preview έκδοσης για το Visual Studio 2022, με την τελική έκδοση να έρχεται μέσα στη χρονιά μαζί με την υποστήριξη της Arm64 έκδοσης του .NET.
Η σχέση της Microsoft με την αρχιτεκτονική Arm έχει τις ρίζες της πίσω στο 2012 με την παρουσίαση του Surface RT αλλά και των Windows RT όμως τα τελευταία χρόνια γίνεται πιο έντονη. Το Surface Pro X είναι ένα από τα τελευταία laptop της εταιρείας που στηρίζεται στην Arm τεχνολογία όμως εκτός του Visual Studio, οι περισσότερες εφαρμογές μπορούσαν να τρέξουν στο συγκεκριμένο σύστημα μόνο μέσω εξομοίωσης και χωρίς την υποστήριξη του πλήρες σετ λειτουργιών.
Όπως μαθαίνουμε, η εταιρεία ετοιμάζει ένα “Arm-native toolchain”, το οποίο περιέχει native Arm εκδόσεις για τις παρακάτω εφαρμογές

Visual Studio 2022 & VS Code
Visual C++
Modern .NET 6 και Java
Classic .NET Framework
Windows Terminal
WSL και WSA για την εκτέλεση Linux και Android εφαρμογών

Σε ότι αφορά το hardware η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα το Project Volterra, προϊόν συνεργασίας με τη Qualcomm, ένα σύστημα που απευθύνεται σε developers προκειμένου αυτοί να μπορούν να δημιουργήσουν cloud native εφαρμογές AI. Ο υπολογιστής στηρίζεται σε Qualcomm επεξεργαστή αγνώστων στοιχείων ενώ ενσωματώνει και μια NPU (Neural Processing Unit)
Η προσπάθεια τω …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss