Την προκλητική απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη να αναθέσει στην Κατερίνα Γκαγκάκη εισήγηση σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση, τη ρατσιστική βία και τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ προσώπων καταγγέλλει με ανάρτηση του ο επικεφαλής της παράταξης «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» και δημοτικός σύμβουλος, Πέτρος Κωνσταντίνου, τονίζοντας ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο ο δήμαρχος  «κανονικοποιεί απαράδεκτες σεξιστικές πολιτικές προσβάλλοντας το κίνημα που ξεδιπλώνεται καταγγέλλοντας την καταπίεση, τους βιασμούς, τις δολοφονίες των γυναικών» και κάνει λόγο για «απροκάλυπτο πλυντήριο του σεξισμού».

Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2019 η Κ. Γκαγκάκη, αφού γελοιοποίησε σε πανελλήνια μετάδοση περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη φοιτήτρια ΑΠΘ, αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τεχνόπολις». Ωστόσο η παραίτησή της από τα αξιώματα στον Δήμο Αθηναίων διήρκεσε μόλις εννέα μήνες και στη συνέχεια με απόφαση του Κ. Μπακογιάννη ορίστηκε ως «αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας» του Δήμου.

«Φάνηκε ότι ήταν υποκριτική η παραίτηση της απο το θέση του προέδρου της Τεχνόπολις όταν σε εκπομπή του Λιάγκα διακωμώδησε χυδαία σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος φοιτήτριας του ΑΠΘ. Φάινεται ότι τα τζάκια της άρχουσας τάξης ο σεξισμός έχει την τιμητική του, όπως και στα κυβερνητικά κλιμάκια όπου οι Λιγνάδηδες δρούσαν με κάλυψη» προσθέτει ο Π. Κωνσταντίνου, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος αρνήθηκε να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου και αποχώρησε.