Εξ αποστάσεως συντροφιά σε μοναχικούς ηλικιωμένους μέσω τηλεφωνικής επαφής

Η κοινωνική υπηρεσία του Τμήματος Προστασίας Ηλικιωμένων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αγίας Βαρβάρας μεριμνά για την υγεία και συντροφιά των ηλικιωμένων πολιτών και εναρμονίζει  τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς την Τρίτη ηλικία σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό,  υλοποιεί το πρόγραμμα «Φιλία σε κάθε Ηλικία» σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis και παρέχει εξ αποστάσεως συντροφιά σε μοναχικούς ηλικιωμένους μέσω τηλεφωνικής επαφής.

Παράλληλα, ενεργοποιεί μέλη της κοινότητας να συμμετέχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα στοχεύοντας πάντα στην δημιουργία μιας αλληλέγγυας κοινωνίας. Οι εθελοντές εκπαιδεύονται μέσα από διαδικτυακά σεμινάρια και διαλέξεις και υποστηρίζονται τόσο από το Ινστιτούτο όσο και από το Δήμο.

Οι μοναχικοί ηλικιωμένοι που εντάσσονται στο πρόγραμμα δέχονται την τηλεφωνική συντροφιά και φιλία από δυο εθελοντές κάθε εβδομάδα σε καθορισμένη, από κοινού, ημέρα και ώρα.

Οι ηλικιωμένοι που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα μπορούν να απευθυνθούν στην κοινωνική υπηρεσία του Τμήματος στα τηλέφωνα:

Κέντρο Φιλίας και Αλληλεγγύης Δήμου Αγίας Βαρβάρας: 2105691161

Κ.Α.Π.Η Δήμου Αγίας Βαρβάρας:2105690075.

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Δύο Τυχεροί θα κερδίσουν 5 μέτρα ταινία LED με την τοποθέτηση της!

Δύο Τυχεροί θα κερδίσουν 5 μέτρα RGB ταινία LED μαζί με την τοποθέτηση της!

Ομάδα Best News

Ομάδα Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss