Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων, Γιώργος Παπαδιάς, με ανάρτησή του στο Facebook κατακεραυνώνει τη διαχείριση στην κατάσβεση των πύρινων μετώπων. Σε ιδιαίτερα έντονο τόνο μιλά για «ηλίθιους και ανίκανους, για άσχετους» που έχουν αναλάβει τον συντονισμό, τονίζοντας πως «αφήνουν τη φωτιά να κάνει βόλτες». Ο ίδιος μάλιστα μιλά και για «κάθε λογής εργολάβους και λαμόγια» που επιχειρούν -με σκοπό το κέρδος- επενδύσεις στα καμένα.

Η ανάρτηση:

«Άντε στο διάλο ηλίθιοι και ανίκανοι. Μετά από πόσα χρόνια θα μάθετε ότι τις φωτιές δε τις σβήνουν στην άσφαλτο και τα εναέρια μέσα. Πότε επιτέλους θα μάθουν ότι τα δάση είναι πυκνά και δύσβατα. Πότε επιτέλους θα μάθουν ότι όλα τα δάση στο κόσμο έχουν καύσιμη ύλη και δεν είναι πάρκα και άλση. Πότε επιτέλους θα μάθουν να κάνουν καλή διασπορά αυτοκινήτων για γρήγορη επέμβαση και σε θέσεις που να έχουν ορατότητα στα δάση και όχι να περιμένουν την αναγγελία της φωτιάς από τους πολίτες ή τους εθελοντές.

Πότε επιτέλους θα μπουν  σε ένα χωματόδρομο και να χτυπήσουν τη φωτιά πριν γίνει ανεξέλεγκτη. Πότε επιτέλους θα σταματήσουν όλοι οι άσχετοι να συντονίζουν τη φωτιά επειδή έτυχε να έχουν ένα θεσμικό ρόλο  με ειδικότητα Δικηγόρου, Οικονομολόγου, Γιατρού, Επιχειρηματία κλπ. Πότε επιτέλους θα σταματήσουν να πιπιλίζουν τη λέξη αντιπυρικές ζώνες όταν η φωτιά κάνει βόλτες στην Εθνική Οδό όταν περνάει το 2009 τη φυσική αντιπυρική ζώνη τη Λίμνη Μαραθώνα.

Όταν η φωτιά για δέκα μέρες κάνει βόλτες από τον Ευβοϊκό στο Αιγαίο. Μετά τι;  Μετά Τρίβουν τα χέρια τους για κακή οικονόμα οι κάθε λογής εργολάβοι και τα λαμόγια για να ξεσκίσουν τις σάρκες υλοτομίες, κλάδο πλέγματα αναδασώσεις κλπ».