Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης, ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε και πάλι στους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, περιγράφοντας πως για όσους δεν εμβολιαστούν θα έρθει αναστολή εργασίας για αόριστο χρονικό διάστημα, η οποία θα επαναξιολογηθεί στα τέλη Οκτωβρίου.

Όπως περιέγραψε ο Μ. Βορίδης, η επαναξιολόγηση της κατάστασης θα γίνει ανάλογα με την πορεία της πανδημίας στη χώρα, καθώς και με την εξέλιξη της πορείας του εμβολιαστικού προγράμματος, και το ποσοστό των εργαζόμενων που θα έχουν εμβολιαστεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά την περιγραφή της εκβιαστικής αντιμετώπισης των εργαζόμενων, ο υπουργός επιχείρησε να εμφανιστεί «ενωτικός» και να απορρίψει τις κατηγορίες περί διχασμού, επικαλούμενος την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ακόμα, εμφανίστηκε βέβαιος πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που αντιμετωπίζουν το ζήτημα του εμβολιασμού με σκεπτικισμό, δεν ταυτίζονται με τις θεωρίες συνομωσίας των αρνητών εμβολιασμού.

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών, ήταν και πάλι ο Μ. Βορίδης, που ακολουθώντας την γραμμή του Άδ. Γεωργιάδη, άφησε ανοιχτό το παράθυρο για απολύσεις, ενώ αναφερόμενος σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, υπογράμμισε ότι «αυτό δεν μπορεί να είναι επ’ άπειρον, αλλά αποτελεί μία περίοδο προσαρμογής που δίνεται για την επιχείρηση και τον εργαζόμενο προκειμένου να αποφασίσουν περαιτέρω».