Με νέα του δήλωση, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρήστος Σπίρτζης επέμεινε την Παρασκευή να ζητά απαντήσεις από τη Νέα Δημοκρατία, επικαλούμενος αυτή τη φορά στοιχεία από το πολυδιαφημισμένο Μητρώο Στελεχών του κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στη δήλωσή του, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «σήμερα που επιτέλους δόθηκε το όνομα και η φωτογραφία του δράστη από τις αρμόδιες αρχές, να δει το μητρώο μελών της και να μας ενημερώσει:

αν, σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουμε, περιλαμβάνεται στο μητρώο αυτό ο Μπουγιούκος Δημήτριος του Ελευθερίου κ της Παρασκευής,
αν στο μητρώο της ΝΔ και στο αντίστοιχο όνομα του Δ. Μπουγιούκου υπάρχουν τα παρακάτω στοιχεία
σύζυγος Γ…… Λ…….

Ν…… 88 Αιγάλεω,

Δεύτερη διεύθυνση ……..59, Ηλιούπολη

κινητό …………., 210 ……… .

Δημότης Ηλιούπολης εκλογικό διαμέρισμα Αγίας Μαύρας Ηλιούπολης,

Μέλος ΝΔ,

Ημερομηνία γέννησης 16/11/1982».

«Δεν είναι υποχρεωμένο κανένα κόμμα να γνωρίζει την πιθανή δράση και τη διάπραξη τέτοιων εγκλημάτων οποιουδήποτε μέλους του, είναι, όμως, υποχρεωμένο να μην συγκαλύπτει κανένα. Γεννιούνται πολλές απορίες και ερωτηματικά καθώς οι συμπτώσεις είναι πολλές στο υπηρεσιακό παρελθόν του βιαστή αστυνομικού, στο πότε τέθηκε σε διαθεσιμότητα (2011), στο πότε επανήλθε στην υπηρεσία του (2013), στο το τι έγραφε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς κανένα υπηρεσιακό έλεγχο και στις καταγγελίες και την ολιγωρία δημοσίευσης των στοιχείων του στην υπόθεση της Ηλιούπολης» αναφέρει ακόμα ο Χρ. Σπίρτζης.

Σημειώνεται πως το θέμα έχει σηκώσει αρκούντος ψηλά και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που σε συνέντευξή του στο ΚΡΗΤΗ TV την περασμένη Πέμπτη και πριν την δημοσιοποίηση των στοιχείων του, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «ζητάμε μια απάντηση, θέσαμε το ερώτημα εάν ο δράστης είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας γιατί έχουμε κάποιες πληροφορίες και είδαμε μια προσπάθεια συγκάλυψης γιατί δεν δίνουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του. Έχουμε πληροφορίες ότι αυτός ο άνθρωπος είχε κάποιες πλάτες μέσα στην αστυνομία. Είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα επί Γεωργίου Παπανδρέου και επανήλθε επί κυβερνήσεως Σαμαρά. Αυτός ο άνθρωπος από ό,τι μαθαίνουμε πήρε μια μετάθεση ευμενή λίγες ημέρες μετά τις εκλογές του 2019. Αυτό το μπουμπούκι».

«Αυτή η δυσώδης ιστορία έρχεται σε συνέχεια μιας άλλης δύσοσμης υπόθεσης στον χώρο του πολιτισμού, όπου πάλι επιχειρήθηκε ένας εκλεκτός του Μαξίμου που αποκαλύφθηκε ότι είχε εγκληματική δραστηριότητα να συγκαλυφθεί η υπόθεση» δήλωσε ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας πως «εάν συνέβαιναν σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα είχαν σπάσει τα πατώματα. Επιμένουμε να ρωτάμε. Ας βγουν να μας πουν ότι κάνουμε λάθος. Αν είναι μέλος της Ν.Δ., δεν θα έβγαινα εγώ να χρεώσω ευθύνη στον κ. Μητσοτάκη επειδή ένα μέλος του κόμματος έχει παραβατική συμπεριφορά, θα απαιτούσα όμως να διαγραφεί, να καταδικαστεί».

Σχετική ανακοίνωση με το ερώτημα του προέδρου του δημοσίευσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη να επιλέγει να απαντήσει λακωνικά αρνητικά στο ερώτημα για σχέση του Αλ. Τσίπρα, παρότι η ίδια είναι εκπρόσωπος της κυβέρνησης και όχι του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Αναλυτικά η δήλωση Σπίρτζη:

Χρειάστηκε σχεδόν μία εβδομάδα στη δικαιοσύνη και την ΕΛΑΣ για να δοθούν στη δημοσιότητα το όνομα και η φωτογραφία του κατηγορούμενου αστυνομικού για βιασμό, μαστροπεία και ξυλοδαρμό της 18χρονης κοπέλας στην Ηλιούπολη.

Μια δημοσιοποίηση που έγινε με μεγάλη καθυστέρηση και κατόπιν εντόνων πιέσεων τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσο και από το σύνολο της κοινωνίας.

Μια δημοσιοποίηση που έγινε κατόπιν εορτής αφού το όνομα και φωτογραφίες του κατηγορούμενου για την φρικτή κακοποίηση της 18χρονης είχαν αποκαλυφθεί από ιστοσελίδες και απέφεραν την κατάθεση και άλλης γυναίκας, θύματος του 39χρονου αστυνομικού.

Τα πάντα θα έρθουν στο φως σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση.

Παροτρύνουμε τη ΝΔ, σήμερα που επιτέλους δόθηκε το όνομα και η φωτογραφία του δράστη από τις αρμόδιες αρχές, να δει το μητρώο μελών της και να μας ενημερώσει:

– αν, σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουμε, περιλαμβάνεται στο μητρώο αυτό ο Μπουγιούκος Δημήτριος του Ελευθερίου κ της Παρασκευής,

– αν στο μητρώο της ΝΔ και στο αντίστοιχο όνομα του Δ. Μπουγιούκου υπάρχουν τα παρακάτω στοιχεία

σύζυγος Γ…… Λ…….

Ν…… 88 Αιγάλεω,

Δεύτερη διεύθυνση ……..59, Ηλιούπολη

κινητό …………., 210 ……… .

Δημότης Ηλιούπολης εκλογικό διαμέρισμα Αγίας Μαύρας Ηλιούπολης,

Μέλος ΝΔ,

Ημερομηνία γέννησης 16/11/1982.

Δεν είναι υποχρεωμένο κανένα κόμμα να γνωρίζει την πιθανή δράση και τη διάπραξη τέτοιων εγκλημάτων οποιουδήποτε μέλους του, είναι, όμως, υποχρεωμένο να μην συγκαλύπτει κανένα.

Γεννιούνται πολλές απορίες και ερωτηματικά καθώς οι συμπτώσεις είναι πολλές στο υπηρεσιακό παρελθόν του βιαστή αστυνομικού, στο πότε τέθηκε σε διαθεσιμότητα (2011), στο πότε επανήλθε στην υπηρεσία του (2013), στο το τι έγραφε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς κανένα υπηρεσιακό έλεγχο και στις καταγγελίες και την ολιγωρία δημοσίευσης των στοιχείων του στην υπόθεση της Ηλιούπολης.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως με μια σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο, προκύπτει πως ο επίορκος αστυνομικός είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο. Αφενός, το 2011 είχε δικαιωθεί από την υπηρεσία του όταν ως ειδικός φρουρός της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών είχε κατηγορηθεί για φωτογραφίες του μπροστά σε ένα τραπέζι με χρήματα, όπλα και ναρκωτικά, ενώ στη συνέχεια θεωρήθηκε πως ο λογαριασμός δεν ήταν δικός του και πως η φωτογραφία ήταν προϊόν μοντάζ.

Αφετέρου, άρθρο αφιερωμένο σε αυτόν έχει αναρτήσει ακροδεξιός ιστότοπος, αναδημοσιεύοντας ανάρτησή του με τίτλο «Μια στιγμή καταδρομέας, μια ΖΩΗ καταδρομέας».

Επίσης, μία σελίδα του είχε αφιερώσει και η εφημερίδα Δημοκρατία, όταν ο ίδιος φέρεται να δώρισε τα χρήματα που έλαβε ως αναδρομικά σε οργάνωση τον Δεκέμβριο του 2018, με την εφημερίδα να φιλοξενεί δηλώσεις του με τις οποίες επέκρινε την κυβέρνηση Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και φωτογραφίες του 39χρονου επίορκου αστυνομικού, μετά από έγκριση της Δικαιοσύνης, ώστε να ενεργοποιηθούν πιθανά θύματά του. Αξίζει να σημειωθεί πως τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης όπως ο ΣΚΑΙ δεν δίστασαν ακόμα και να μοντάρουν τις φωτογραφίες της αστυνομίας, ώστε να αφαιρέσουν το λογότυπο της εταιρείας πορνογραφικού περιεχομένου που είχε στην μπλούζα του, που είναι η ίδια εταιρεία με αυτήν στην οποία η 18χρονη δηλώνει πως εξαναγκάστηκε για να συμμετάσχει σε πορνογραφική ταινία.

Τέταρτη καταγγελία σε βάρος του – Αίτημα της οικογένειάς του για το 9χρονο

Την ίδια ώρα, μία ακόμα, τέταρτη κατά σειρά καταγγελία αναμένεται να προστεθεί σε βάρος του 39χρονου επίορκου αστυνομικού, Δημήτρη Μπουγιούκου, με τις πληροφορίες της υπεράσπισης του 18χρονου αρχικού θύματος να κάνουν λόγο τόσο για αιχμαλωσία και βασανισμό της, όσο και για εξαναγκασμό ακόμα και σε πορνογραφικές ταινίες. Παράλληλα, η πρώην σύζυγος του αστυνομικού καταγγέλλει μεθοδεύσεις της οικογένειάς του για να να κρατήσουν την επιμέλεια του 9χρονου τέκνου της, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα «ακατάλληλη για να το μεγαλώσει».

Διαβάστε περισσότερα:

Τέταρτη καταγγελία για τον αστυνομικό της Ηλιούπολης – Αίτημα της οικογένειάς του για το 9χρονο