Επιταχύνονται οι διαδικασίες αποζημίωσης επιχειρήσεων λόγω ΙΑΝΟΥ || Στην Κεφαλονιά ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής

Η επιτάχυνση των διαδικασιών της αποζημίωσης των πληγεισών επιχειρήσεων από την καταστροφική θεομηνία “ΙΑΝΟΣ” αποτέλεσε το αντικείμενο της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής κ. Χρήστου Τριαντόπουλου στην Κεφαλονιά μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Τριαντόπουλος κατά την διάρκεια σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς & Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου Σωτήρης Κουρής, ο Βουλευτής Παναγής Καππάτος και οι Δήμαρχοι Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβελης και Σάμης Γεράσιμος Μονιάς, εξέτασε διεξοδικά τα προβλήματα που έχουν ανακύψει. Ενημερώθηκε για τις προτάσεις αλλά και τους προβληματισμούς τους στο πλαίσιο της αναζήτησης λύσης των όποιων εκκρεμοτήτων ανακύπτουν και έδωσε συγκεκριμένες κατευθύνσεις για την γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

Οδηγίες και κατευθύνσεις δόθηκαν από τον κ. Τριαντόπουλο και προς τις Επιτροπές Καταγραφής και Ελέγχου των ζημιών που προκλήθηκαν από τον “ΙΑΝΟ” προκειμένου να μπορέσουν να διαχειριστούν κάθε ιδιαιτερότητα.

Η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής κ. Χρήστου Τριαντόπουλου ολοκληρώθηκε με συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς Σταύρο Σπαθή, όπου παρουσία του Βουλευτή, των Αντιπεριφερειαρχών, και του Περιφερειακού Συμβούλου – Εντεταλμένου Συμβούλου Διασυνδεσιμότητας και Επικοινωνίας των Ιονίων Νήσων Δημήτρη Σπανού, συζητήθηκε η συνεργασία του Φορέα με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων / Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς & Ιθάκης για την επιτάχυνση των διαδικασιών αποζημίωσης των επιχειρήσεων.

Ο Γενικός Γραμματέας έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και διάθεση να βοηθήσει στην εξασφάλιση πόρων για την κάλυψη των επιπλέον αναγκών για την αποκατάσταση τόσο των ζημιών όσο και των αποζημιώσεων σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα. Επίσης, ζήτησε να πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση τηλεδιάσκεψη με όλους τους Δημάρχους και Αντιπεριφερειάρχες για να παρακολουθεί και να συντονίζει τις ενέργειες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς & Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής κ. Χρήστο Τριαντόπουλο για την επίσκεψή του στην Κεφαλονιά και δήλωσε πως “Η παρουσία του, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την άμεση ανταπόκριση της Κυβέρνησης στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στα νησιά μας μετά το μεσογειακό κυκλώνα Ιανό. Η συμβολή του ήταν καθοριστική στην επιτάχυνση των διαδικασιών για τις αποζημιώσεις των επιχειρήσεων αρμοδιότητας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη αλλά και στον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το Εμπορικό Επιμελητήριο Κεφαλλονιάς και Ιθάκης όσον αφορά την ενημέρωση των επιχειρήσεων. Ιδιαίτερα θετική ήταν και η συνεργασία με τους Δημάρχους Κεφαλλονιάς καθώς δημιουργήθηκε το κατάλληλο έδαφος για την επίλυση προβλημάτων που του ανέδειξαν. Ειδικά για τον Δήμο Σάμης που αποτελεί το σημείο αναφοράς της τουριστικής εικόνας του νησιού μας αναγνωρίστηκε η αναγκαιότητα της άμεσης επέμβασης και της στενής παρακολούθησης των διαδικασιών για την αποκατάσταση των ζημιών”.

Η επίσκεψη του κ. Τριαντόπουλου έδωσε την δυνατότητα να λύσουμε προβλήματα που προέκυψαν κατά την διαδικασία αποκατάστασης των ζημιών από τον Μεσογειακό Κυκλώνα “ΙΑΝΟ” στην Περιφέρεια, στους Δήμους, στις επιχειρήσεις και στους αγρότες – κτηνοτρόφους μας. Οι απαντήσεις του Γενικού Γραμματέα ήταν στοχευμένες και ουσιαστικές και απέδειξαν το ενδιαφέρον και την ουσιαστική στήριξη της κυβέρνησης για την λύση των προβλημάτων που παρουσιάζονται κατά την διαχείριση της κρίσης”, δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου Σωτήρης Κουρής.

Πηγή

Latest Posts

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.