Ευρωκοινοβούλιο: Στηρίζει καλλιτέχνες και ερμηνευτές εν μέσω πανδημίας

Με το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιχειρεί να στηρίξει καλλιτέχνες και ερμηνευτές εν μέσω της πανδημίας.

Τον Δεκέμβριο του 2020, το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο συμφώνησαν να ενισχύσουν τον τομέα με προϋπολογισμό ύψους 2,5 δισ. ευρώ για την περίοδο 2021-2027, με το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη», υπόψη το ισχυρό πλήγμα που δέχθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού. Οι ευρωβουλευτές ενέκριναν τη συμφωνία κατά τη σύνοδο ολομέλειας του Μαΐου.

Το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» επικεντρώνεται σε τρεις πτυχές προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στην ιδιαίτερη φύση και στις ανάγκες των διάφορων τομέων:

  • Το υπο-πρόγραμμα «Πολιτισμός» στοχεύει στην αύξηση της διακρατικής και διακλαδικής συνεργασίας στον πολιτισμικό και δημιουργικό τομέα και στην ενίσχυση της ταυτότητας και των αξιών της ΕΕ, με ιδιαίτερη έμφαση στον μουσικό κλάδο, κατόπιν διαπραγματεύσεων εκ μέρους του Κοινοβουλίου.
  • Το υπο-πρόγραμμα  «Media» στηρίζει τη δυνατότητα των ευρωπαϊκών οργανισμών κινηματογράφου και οπτικοακουστικού τομέα να αναπτυχθούν, να διανείμουν και να προωθήσουν το έργο τους. Επιδιώκει την ενίσχυση της κινητικότητας, καινοτομίας και συνεργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς και την προώθηση οπτικοακουστικών έργων σε διαφορετικά ακροατήρια, ιδιαίτερα στη νεολαία.
  • Διατομεακές δράσεις, οποίες αποσκοπούν στην ενθάρρυνση της καινοτομίας, στην στήριξη διατομεακών έργων, στην ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και στην αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

διαγωνισμός το δέντρο της ζωής

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Ένα υπέροχο κόσμημα «ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» σας περιμένει!

Photo of Κατερίνα Ματέρη

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Πηγή

Latest Posts

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.