Ευρωπαϊκή Ένωση: Τιμωρεί την αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτική Πολωνίας – Ουγγαρίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κινεί νομικές διαδικασίες κατά της Ουγγαρίας και της Πολωνίας, λόγω της μη διασφάλισης της ισότητας προς τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις εν λόγω χώρες.

«Η Ευρώπη δεν θα επιτρέψει ποτέ να στιγματιστούν κομμάτια της κοινωνίας μας είτε για το ποιον αγαπούν, είτε λόγω της ηλικίας τους, της εθνοτικής τους καταγωγής, των πολιτικών ή των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων», τόνισε πρόσφατα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ξεκαθαρίζοντας ότι οι διακρίσεις και ο ρατσισμός δεν έχουν θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ισότητα και ο σεβασμός της αξιοπρέπειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελούν θεμελιώδεις αξίες για την ΕΕ, η οποία είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της για να υπερασπιστεί αυτές τις αξίες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε πρόσφατα την Ουγγαρία πως αν δεν υπαναχωρήσει ως προς τον νόμο που εισάγει διακρίσεις κατά των μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, η Κομισιόν θα κάνει χρήση των εξουσιών της και θα επιβάλει κυρώσεις στη χώρα.

Όσον αφορά την Πολωνία, η Επιτροπή θεωρεί ότι οι πολωνικές αρχές δεν απάντησαν πλήρως και κατάλληλα στην ερώτησή της σχετικά με το τι θα ισχύσει με τις «ζώνες απαλλαγμένες από την ιδεολογία ΛΟΑΤΚΙ» σε διάφορες περιφέρειες και δήμους της Πολωνίας.

Οι δύο χώρες έχουν προθεσμία δύο μηνών για να απαντήσουν στα ερωτήματα της Επιτροπής. Διαφορετικά, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να τις παραπέμψει στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια συσκευή hot dog!

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια συσκευή hot dog προσφορά από την εταιρία Καρώνης Ηλεκτρικά!

Πηγή

Latest Posts

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.