Στην Ιερά Σύνοδο βρέθηκαν σήμερα το πρωί ο Βασίλης Κικίλιας συνοδεύομενος από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, προκειμένου να συζητήσουν με τους Ιεράρχες την ανάγκη «συστράτευσης» της Εκκλησίας με την Πολιτεία για την επιχείρηση «Ελευθερία».

«Ζητήσαμε με κάθε σεβασμό οι άγιοι Πατέρες να στηρίξουν και να βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ωστόσο δεν τέθηκε επί τάπητος ζήτημα πιθανού υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους ιεράρχες.

Κρίσιμη και χρήσιμη χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας και τον καθηγητή, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος. «Ολοι μας θα θέλαμε να πούμε ότι χρειάζεται η προσπάθεια να συνεχιστεί και η εκκλησία θα κάνει αυτή την προσπάθεια με τρόπο πατερικό με μόνο κινητρο την επίλυση των προβλημάτων της πανδημίας» είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι ελπίζουμε με τον εμβολιασμό να επανέλθουμε σε μία κανονικότητα και χρήσιμο είναι να συζητηθεί ο υποστηρικτικός ρόλος της Εκκλησσίας για την αναζήτηση της αλήθειας. «Παραμένουμε συνοδοιπόροι με την Εκκλησία γα την αναζήτηση της αλήθειας» είπε ο καθηγητής και παρατήρησε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα.