Η νέα τεχνολογία E Ink θα είναι έγχρωμη και με καλύτερα refresh rates

Στις αρχές του μήνα, η E Ink ανακοίνωσε την επόμενη γενιά των έγχρωμων οθονών της με την ονομασία Kaleido, οι οποίες υπόσχονται αύξηση στον χρωματικό κορεσμό και παράλληλα μείωση της εκπομπής του -βλαβερού για την υγεία- μπλε φωτός. Πρόσφατα ωστόσο, η εταιρεία ανακοίνωσε και την επόμενη γενιά οθονών της, Gallery.

Η προηγούμενη γενιά οθονών Gallery δεν γνώρισαν ιδιαίτερη επιτυχία και βρέθηκαν να βρίσκουν εφαρμογή μόνο στον βιομηχανικό/ εμπορικό τομέα -κυρίως για εφαρμογές σήμανσης- κυρίως εξαιτίας για τους κακούς ρυθμούς ανανέωσης τους, όμως με τη 3η γενιά, η γνωστή εταιρεία ευελπιστεί να δει τις οθόνες της να γνωρίζουν εμπορική επιτυχία με τη χρήση τους σε καταναλωτικά προϊόντα.
Η 1η γενιά των οθονών Gallery είχε ρυθμό ανανέωσης δύο δευτερολέπτων στην μονόχρωμη λειτουργία. Με τη νέα τεχνολογία ωστόσο, ο ρυθμός ανανέωσης αναμένεται να μειωθεί στα 350 ms. Όσον αφορά τις έγχρωμες οθόνες, η 3ης γενιά Gallery θα φέρει τρεις λειτουργίες χρώματος με ρυθμούς ανανέωσης 500 ms, 750-1000 ms και 1500 ms.
Αν και φαίνεται οι 3ης γενιάς οθόνες Kaleido και οι 3ης γενιάς Gallery μοιάζουν ανταγωνιστικές μεταξύ τους, εντούτοις καλύπτουν διαφορετικά τμήματα της αγοράς. Οι οθόνες Kaleido υποστηρίζουν ανάλυση 150 ppi ενώ οι Gallery υποστηρίζουν 300 ppi. Η πιο σημαντική ωστόσο διαφορά είναι στην τεχνολογία οθόνης. Οι οθόνες Kaleido χρησιμοποιούν μία σειρά γυάλινων χρωματικών φίλτρων RGB πάνω από την οθόνη με τις ασπρόμαυρες μικροκάψουλες E Ink. Οι οθόνες Gallery διαθέτουν πολυχρωματικές μικροκάψο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss