Η AMD ενδέχεται να ετοιμάζει μία πάμφθηνη GPU για να αντιμετωπίσει την φημολογούμενη Nvidia GeForce GTX 1630

Η AMD ενδέχεται να έχει προγραμματίσει τη διάθεση μίας νέας, αρκετά οικονομικής, κάρτας γραφικών για να βρεθεί αντιμέτωπη με την φημολογούμενη GeForce GTX 1630 της Nvidia.

Η νέα κάρτα γραφικών θα βρίσκεται κάτω από την υπάρχουσα Radeon RX 6400. Η σχετική φημολογία προέρχεται από την ιστοσελίδα Phoronix, η οποία επικαλείται ευρήματα στον κώδικα του driver της AMD για τις κάρτες γραφικών της στο Linux (Linux 5.19) που σχετίζονται με μία νέα κάρτα γραφικών με το κωδικό όνομα «Beige Goby».
Η οικογένεια «Beige Goby» αποτελείται από low-end κάρτες γραφικών που βασίζονται στην αρχιτεκτονικής RDNA 2 GPU με την ονομασία Navi 24 όπως συμβαίνει στην περίπτωση των καρτών γραφικών Radeon RX 6500 XT και RX 6400.
Επί του παρόντος δεν είναι ξεκάθαρο αν η κάρτα γραφικών που υποτίθεται ότι ετοιμάζει η AMD βασίζεται σε μία ανανεωμένη έκδοση ενός υπάρχοντος μοντέλου, λογικά της Radeon RX 6400 ή αν αποτελεί κάποιο ολοκαίνουριο μοντέλο, αν και η πρώτη περίπτωση μοιάζει πιθανότερη. Ενδεχομένως η εταιρεία να εξετάζει να κυκλοφορήσει την Radeon RX 6300, η οποία θα βρεθεί στην προϊοντική γκάμα της AMD κάτω από το μοντέλο RX 6400.
Βεβαίως, τα παραπάνω δεν είναι κάτι περισσότερο από εικασίες, καθώς η προσθήκη κώδικα στους drivers της εταιρείας για το λειτουργικό σύστημα Linux δεν επιβεβαιώνει σε καμία περίπτωση την κυκλοφορία μίας νέας κάρτας γραφικών από την AMD. Οι φήμες για την κυκλοφορία της AMD Radeon RX 6300 ξεκίνησαν μετά τις φήμες που ήθελαν τη …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss